Vijesti Node

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno dr. Draganom Čovićem nazočilo obilježavanju Dana općine Odžak

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u Odžaku povodom obilježavanja Dana općine Odžak.

Brojna izaslanstva položila su vijence i zapalila svijeće ispred Spomen obilježja koje je podignuto u središtu grada kao trajni spomen na 150 poginulih branitelja 102 odžačke HVO brigade, a nakon toga je održana svečana sjednica Općinskoga vijeća Odžak.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uz predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića nazočili su i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar za izbjegle i raseljene osobe RS-a Davor Čordaš, dopredsjednik RS-a Josip Jerković, te ostali visoki dužnosnici svih razina vlasti.

Na svečanoj sjednici nazočnima se obratio načelnik općine Odžak Jakov Ivanković te istaknuo nekoliko izuzetno važnih infrastrukturnih projekata u općini Odžak, prioritet je izgradnja mosta na rijeci Savi, izgradnja poslovnih zona u Odžaku te stvaranje povoljnijih uvjeta za život kroz otvaranje radnih mjesta i sprječavanje odlaska mladih. „Iako je malo mjesto, Odžak nudi uvjete za lijep život, ali ga moramo zajedničkim snagama učiniti privlačnim za investitore“ poručio je načelnik Jakov Ivanković.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović čestitao je vijećnicima i građanima  Dan općine i naglasio kako općina Odžak ima puno prijatelja na svim razinama vlasti koji će poduprijeti sve njihove prioritetne projekte.

Predsjednik  Čović je naglasio da se Odžak danas može uz malo vještine naći u središtu interesa svih odnosa u BiH, primarno i zbog ove prometnice koja će proći kroz općinu. „Vjerujem da će prostorni plan prepoznati ambiciju ljudi ovog kraja da definiraju puno toga što danas nema prepoznato u infrastrukturi Odžaka, nešto što ga čini urbanim naseljem, modernim gradom. Mostom je omogućen odlazak ali i obrnuti smjer, povratak ukoliko stvorimo ambijent dovoljno poticajan gospodarstvenicima koji imaju viziju, koji žele ovdje investirati. Ja sam siguran da sadašnja struktura vijećnika i naš načelnik prepoznaju da imaju snažan vjetar u leđa sa viših razina vlasti i to zajedno moramo uraditi. Mnogo sam optimističniji nego što sam bio do sad kad je u pitanju ovaj dio Posavine i sam Odžak“, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...