Vijesti Node

OO HDZ BiH Busovača proslavio 27 godina postojanja i rada

Polaganjem vijenaca pred Središnjim spomen obilježjima poginulim hrvatskim braniteljima, Svečanom akademijom koja je održana u prepunoj dvorani "Theatre" Napretkova doma u Busovači te zajedničkim druženjem domaćina i gostiju, Općinski odbor Hrvatske demokratske zajednice BiH Busovača je proslavio 27 godina postojanja i rada.

Svečanost je okupila, uz sadašnje članove OO i brojne simpatizere, i izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

Svečanosti je nazočio i dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, član Predsjedništva HDZ-a BiH i zastupnik u ZD PS BiH Nikola Lovrinović, članica Predsjedništva HDZ BiH i predsjedateljica DN PFBiH Lidija Bradara, zastupnica u ZD PS BiH Zdenka Džambas, ministrica kulture i sporta u Vladi FBiH Zora Dujmović, ministar prostornog uređenja u Vladi FBiH Josip Martić, zastupnik u ZD PFBiH Boris Marijanović, zamjenik ministra vanjskih poslova BiH i međunarodni tajnik HDZ-a BiH Josip Brkić, predsjednik ŽO HDZ BiH SBŽ i ministar zdravstva i socijalne politike SBŽ Nikola Grubešić, član Predsjedništva HDZ BiH Mijo Matanović, članica Predsjedništva Mladeži HDZ-a BiH i zastupnica u Skupštini SBŽ Suzana Krišto, v.d. glavni tajnik HDZ BiH Miljana Glamuzina, predsjedatelj OV Busovača i predsjednik OO Mladeži HDZ BiH Busovača Josip Mravak, predsjednica ZŽ KKK Busovača Ankica Komšić, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ BiH Busovača Jozo Laštro, načelnici Viteza i Kiseljaka, Tomislav Bošnjak Matić i Mladen Mišurić Ramljak, i predsjednik OO HDZ BiH Fojnica i predsjednik OV Fojnica Branko Stanić.

Okupljene je pozdravila aktualna predsjednica OO HDZ BiH Busovača Mirjana Plavčić. U svom govoru istaknula je kako danas Općinski odbor HDZ BiH Busovača broji 984 člana.

"Općinska organizacija djeluje kroz 12 temeljnih ogranaka, a 12 je temeljnih ogranaka Zajednice žena i Mladeži. Ovakva organizacija daje poseban zamah našemu radu koji se potvrdio na proteklim općim i lokalnim izborima. Nažalost, na lokalnim izborima 2016. godine, po treći put, usprkos velikoj izlaznosti, poziciju načelnika i većinu u OV nismo izborili. Nedostajala su 584 glasa", kazala je predsjednica Plavčić te dodala:

"Unatoč tomu, u većem broju javnih poduzeća i ustanova zadržali smo upravljanje i osigurali stabilno poslovanje. U oblasti obrazovanja smo pomladili nastavni i rukovodeći kadar, a u oblasti sporta i kulture doveli većinu udruga i klubova u stanje funkcionalnosti i stabilnosti."

Okupljenima se obratio i predsjednik ŽO HDZ BiH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi ŽSB Nikola Grubešić istaknuvši:

"Riječi zahvale i poštovanja upućujem utemeljiteljima HDZ BiH na ovim prostorima i članovima obitelji onih koji nisu danas s nama ovdje. Županija Središnja Bosna, gledajući HDZ BiH, prva je u državi po broju glasova, uz činjenicu da u gradu Mostaru nije bilo izbora. Uz ovaj podatak i činjenicu da smo najjača politička stranka u Saboru ŽSB i činjenicu da imamo paritet u Vladi ŽSB, odnosno većinu, mi Hrvati ovdje u ŽSB suvereno planiramo procese, upravljamo i rukovidimo tim procesima. To se osjeti u pozitivnom smislu u svakoj općini ŽSB gdje žive Hrvati".

Na samom koncu svečanosti, okupljene je pozdravio i predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović:

"Danas, više nego ikad, potreban nam je mnogo kvalitetniji iskorak u izgradnji izvršne vlasti s obzirom na teške probleme ispred nas. Zajedničkim djelovanjem i dijalogom s partnerima moramo riješiti promjenu Izbornog zakona, reorganiziranje države te poticati ekonomsku i političku stabilnost te potpunu jednakopravnost hrvatskog naroda u BiH."

Proslava 27. obljetnice postojanja i rada HDZ-a BiH u Busovači nastavila se ugodnim druženjem. U zabavnom djelu programa nastupili su učenici OGŠ Jakova Gotovca Busovača.

(OO HDZ-a BiH Busovača)

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...