Vijesti Node

Izabrano novo vodstvo Mladeži HDZ-a BiH

U subotu  11. ožujka u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača održana je jubilarna 10. Konvencija Mladeži HDZ BIH i obilježeno je 25. godina postojanja Mladeži.

Na 10. izbornoj konvenciji, uz sudjelovanje 437 izaslanica i izaslanika izabrano je novo vodstvo Mladeži HDZ BiH za sljedeće mandatno razdoblje od dvije godine.

Mladež HDZ BiH izabrala je novog predsjednika i Predsjedništvo Mladeži, a novi predsjednik Mladeži HDZ BiH je Mario Mikulić. 

Izaslanici Mladeži HDZ BiH iz cijele Bosne i Hercegovine birali su između dva kandidata za predsjednika Mladeži. Uz Maria Mikulića dosadašnjeg člana Predsjedništva Mladeži, kandidat za predsjednika bio je i Vedran Kožul, dosadašnji predsjednik Mladeži HDZ BiH u dva mandata. Nakon predstavljanja kandidata, njihovim planova i programa za budućnost izaslanici su odlučili svoje povjerenje dati Mariu Mikuliću koji je dobio povjerenje 217 izaslanika, dok je Vedran Kožul dobio povjerenje njih 211.

 

Na prijedlog predsjednika Mikulića za zamjenika predsjednika jednoglasno je izabran Nikica Vidović iz Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Soli.

Za dopredsjednike M HDZ BiH voljom izaslanika izabrani su:

Zvonimir Pavić, ŽO Mladeži HDZ BIH HBŽ,

Martina Ćorluka, ŽO Mladeži HDZ BIH ZHŽ,

Jakov Križanović, ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB

Ivon Jerković, ŽO Mladeži HDZ BIH Vrhbosna i

Gordana Ćurić, ŽO Mladeži HDZ BIH ZDŽ.

Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BIH koji su jednoglasno izabrani na prijedlog predsjednika Mikulića su:

Šimo Filipović, Brčko Distrikt

Anto Gregurević, ŽO Posavina

Miroslav Jakešević, ŽO Središnja Bosna

Ella Kramar, ŽO Vrhbosna

Pero Josipović, RO Posavina

Ante Mišetić, ŽO ZHŽ

Ante Tadić, ŽO HBŽ

Vinko Pavlović, ŽO Soli

Andrea Pehar, ŽO HNŽ

Igor Šimić, ŽO ZDŽ

 

Na Konvenciji Mladeži sudjelovalo je preko 400 izaslanika, bivši predsjednici Mladeži HDZ BiH,  gosti iz Mladeži HDZ Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Josipom Bilaverom te glavna tajnica Mladeži Europske pučke stranke Andrea Vodanović. Mladeži se obratio i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović i podržao rad Mladeži, naglašavajući da je Mladež jedan od četiri stupa HDZ-a BiH. U svom je govoru dr. Čović naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH te kazao kako je Mladež HDZ-a BiH zaslužna za najbolji rezultat ove stranke na lokalnim izborima prošle godine.

Na kraju Konvencije sudionicima se obratio novi predsjednik Mladeži HDZ BIH, Mario Mikulić, koji je naglasio zajedništvo i otvorenost članstvu kao osnovnu zadaću novoga vodstva, uz realizaciju plana unutar nove vizije Mladeži koju je prethodno predstavio.  

(Mladež HDZ-a BiH)

Izdvajamo

Danas u Sarajevo stiže turski predsjednik Erdogan. Održat će veliki predizborni skup turske dijaspore. Navodno su ostale europske zemlje odbile...
Visoko izaslanstvo BiH, koje su predvodili hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, nazočilo je 18....
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas predavanje „O ljudskim pravima u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na status...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je u Usori nakon održane svečane sjednice Općinskog vijeća Usora,...