Vijesti Node

In memoriam Zvonimir Banović

Svi smo s velikom tugom i nevjericom dočekali vijest da je jučer u 55. godini života preminuo naš prijatelj, poznanik, susjed i sugrađanin Zvonimir Banović.

Zvonimir Banović je rođen 13. siječnja 1963. godine u Tuzli. Pamtit ćemo ga kao dugogodišnjeg novinara sa Radio postaje Soli i Hrvatskog radija Herceg Bosne, kao dopisnika Hrvatskog radija (RH) i „Slobodne Dalmacije“ (RH) za sjeveroistočnu Bosnu i Hercegovinu te kao glavnog i odgovornog urednika dnevne novine „Tuzlanski list“.

Uz bogatu novinarsku karijeru Zvonimir Banović je dubok trag ostavio i na političkoj sceni obnašajući funkcije savjetnika zamjenika ministra sigurnosti BiH i savjetnika premijera Tuzlanskog kantona. Godine 2015. izabran je na funkciju predsjednika Županijskoga odbora HDZ BiH Soli koju je obnašao sve do svoje, iznenadne smrti.

Prerani odlazak Zvonimira Banovića ogroman je gubitak za cijelu Tuzlansku županiju. Njegova smirenost, odanost i odgovornost prema svemu što je radio za sve je bila pokretačka snaga. Mnoge mlade ljude uveo je u novinarstvo, a kasnije kroz politiku ohrabrivao sve one s kojima je surađivao gradeći na taj način zdrav odnos prema politici smatrajući da je politika ipak časno i odgovorno zanimanje.

Zvonimir Banović iznimno je cijenio svakog čovjeka i na takav način jedino ljudima pristupao. Stoga se teško pomiriti s njegovim preranim odlaskom i takvog čovjeka teško će biti zamijeniti. Jedina utjeha sada nam mogu biti naši zajednički trenuci kao i zahvalnost što smo ga imali priliku poznavati i učiti od njega.

Rodbinu, prijatelje i poznanike pokojnoga Zvonimira Banovića pozivamo na komemoraciju koja će biti upriličena u Narodnom pozorištu u Tuzli u srijedu, 5. travnja s početkom u 13,00 sati i na posljednji ispraćaj ispred Komemorativnog centra u Tuzli s početkom u 14,30 sati nakon čega će tijelo pokojnika biti pokopano na tuzlanskom groblju Borić.

Izdvajamo

Zbog nekorektnog i neprofesionalnog izvještavanja dijela medija u BiH, a u vezi s informacijom da je hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan...
Na sastanku se razgovaralo o aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, bilateralnim odnosima dvije zemlje, te...
U uvodnome dijelu svoga izlaganja akademik Čović je istaknuo kako hrvatsko pitanje u Bosni i Hercegovini nije zasebno pitanje jednoga naroda, nego se...
Hrvatski član bh. Predsjedništva Dragan Čović ponovno je uoči održavanja Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar 2018. godine okupio političku,...