Vijesti Node

Svečano obilježen dan općine Čitluk

Neka vam svaka nova obljetnica donese radost, barem po jednu školu ili sportsku dvoranu u svim mjesnim zajednicama ove općine kazao je između ostalog u svom obraćanju predsjednik Čović.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja te svetom misom zahvalnicom danas je svečano započela svečanost obilježavanja dana općine Čitluk.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović te dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, nazočili su svečanosti u povodu dana općine Čitluk.

Svečanu sjednicu otvorio je Predsjednik OV Čitluk Marin Radišić, a načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić, prezentirao je izvješće o radu Općine Čitluk od protekle svečane sjednice.

Nazočnima se na svečanoj sjednici obratio predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović koji je, uz čestitku domaćinima, istaknuo da je presretan da svaki posjet Čitluku donese nešto novo što je znak rada i razvoja ove općine.

„Načelnik je prezentirao projekte koji su se odradili od prošlog obilježavanja dana općine pa sve do danas. Ja sam mišljenja da smo mogli još neke projekte uraditi zajedno sa višim razinama vlasti, ali da se ovdje danas živi po mjeri čovjeka, u to sam siguran. Ovim putem vam prenosim posebne pozdrave od naših uznika u Haagu, koje sam posjetio prošli četvrtak, s porukom da se molite za njih. Nikad ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu, njihov križ koji nose već punih 12 godina, i najmanje što možemo učiniti za njih je da budu u našim mislima i molitvama.

Neka vam svaka nova obljetnica donese radost, barem po jednu školu ili sportsku dvoranu u svim mjesnim zajednicama ove općine, kako bi bili ponosni na obrazovanje koje se nudi ovdje“, kazao je između ostalog u svom obraćanju predsjednik Čović.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara čestitao je Dan općine prvenstveno općinskom načelniku Ivi Jerkiću, njegovim suradnicima, gospodarstvenicima i svima onima koji su pridonijeli da općina Čitluk bude uspješna, kako gospodarski tako i kulturno. Istaknuo je da su mnogi projekti u ovoj općini ostvareni dobrom suradnjom sa višim razinama vlasti uz napomenu da ta suradnja može biti još bolja“, istaknuo je u svome govoru dopredsjednik HDZ-a BiH i predsjednik F BiH Marinko Čavara.

Izdvajamo

Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i...
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine potvrđuje predanost integracijama naše zemlje u Europsku uniju i NATO savez kao ključnom dijelu svoje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas s voditeljem Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini...
Današnjim ispraćajem, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine oprostila se od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Zdravka Bešlića. ...