Vijesti Node

Svečano obilježena 28. obljetnica utemeljenja OO HDZ-a BiH Busovača

Dana 5. ožujka 2018. godine, svečano je obilježena 28. obljetnica HDZ BiH, Općinskog odbora Busovača.

Obljetnici je nazočilo visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a i predsjedateljem Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem.

Svečanost obilježavanja 28. obljetnice utemeljenja OO HDZ-a BiH Busovača započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju u čast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Zatim je uslijedila radna sjednica OO HDZ-a BiH Busovača kojoj je nazočilo i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH. Predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić upoznala je visoko izaslanstvo i okupljene s radom Općinskog odbora i s političkim, ekonomskim i socijalnom stanjem u općini Busovača. U sklopu sjednice, predsjednik HDZ-a BiH dr. Čović uručio je članske iskaznice utemeljiteljicama i utemeljiteljima OO HDZ-a BiH Busovača, uz iskrene čestitke i zahvalnost na doprinosu koji su dali u osnivanju OO HDZ-a BiH Busovača.

Nakon radne sjednice uslijedila je Svečana akademija u kinu „Theatre“ u Busovači. Na početku Svečane akademije, nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratila predsjednica OO HDZ-a BiH Busovača Mirjana Plavčić.

"Protiv umora borimo se radom, protiv straha borimo se odlučnošću i jedinstvom, protiv iseljavanja borimo se ostankom, protiv nemoći borimo se pobjedom", istaknula je predsjednica Plavčić te dodala: "Pokazat ćemo da vođeni programom HDZ-a BiH, ujedinjeni od vrha do posljednjeg člana, možemo na pravi način odgovoriti povijesnim obvezama koje su pred nama."

Nazočnima se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Županije Središnja Bosna Radoje Vidović istaknuvši: “U proteklih 25 godina suočavali smo se s mnogim izazovima, prijetnjama i podmetanjima. Unatoč svemu tome, večeras ovdje vidimo da smo uspjeli, jer večeras slavimo ovu značajnu obljetnicu, zahvaljujući Vašoj organiziranosti, hrabrosti i odlučnosti. Uvjeren sam da ćemo zajedno, svjesni trenutka u kojem se nalazimo, uspjeti da pokažemo da smo ovdje, da je ovo naša zemlja i da ćemo opstati u Središnjoj Bosni kao suveren narod.”

Uputivši iskrene čestitke u povodu 28. obljetnice utemeljenja OO HDZ-a BiH Busovača, nazočnima se obratio i predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović: “Od srca vam čestitam 28. obljetnicu OO HDZ-a BiH Busovača, a na poseban način svim utemeljiteljima od srca veliko hvala što su prepoznali projekt organiziranja hrvatskog naroda koji nas i danas vodi. I danas, uz sva iskušenja, moramo izaći kao pobjednici, kao voditelji hrvatskog naroda. Okupili smo Hrvatski narodni sabor kako bi poslali jasnu poruku o jedinstvu hrvatskog naroda. HDZ BiH danas ima preko 40 000 članova, i unatoč tome sto trpimo odlazak mladih ljudi, i dalje imamo odgovornost da mobiliziramo hrvatski narod. Na nama je da svima stavimo do znanja da se ne može birati umjesto nas, ni u Busovači, ni u Županiji Središnja Bosna, ni na bilo kojoj drugoj razini vlasti”, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović.

Zabavni dio programa uveličali su nastupi glazbene skupine "Ivančice i prijatelji".

(OO HDZ-a BiH Busovača)

Izdvajamo

Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i...
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine potvrđuje predanost integracijama naše zemlje u Europsku uniju i NATO savez kao ključnom dijelu svoje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas s voditeljem Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini...
Današnjim ispraćajem, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine oprostila se od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Zdravka Bešlića. ...