Vijesti Node

Obilježen Dan općine Usora i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je nazočio obilježavanju Dana općine Usora te obljetnici 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Izaslanstvo u kojem su uz predsjednika Čovića bili i predsjednik F BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, ministrica financija u Vladi F BiH Jelka Milićević, ministrica kulture i sporta F BiH Zora Dujmović, ministar prostornog uređenja F BiH Josip Martić, glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina, Ivo Tadić izaslanik u Domu naroda PFBiH, kao i brojni drugi dužnosnici svih razina vlasti i načelnici općina, položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima Usore a zatim nazočilo svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je rukovodio predsjedatelj Ivo Suvala.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić istaknuo je sve projekte koje je osigurala općinska uprava u zadnjih godinu dana od prošle svečane sjednice. Načelnik Anđelić se i pohvalio postignutim napretkom i vidljivim rezultatima, povećanjem zaposlenosti, vodeća su općina u FBiH po broju zaposlenih, redovna ispata stipendija studentima kao i naknade za obitelji sa troje i više djece. Načelnik Anđelić je prezentirao i neke buduće planove, pa je kazao da im je cilj udvostručiti investicije, sanirati prometnice,dovršiti kanalizaciju u Žabljaku, urediti zgradu općine i doma zdravlja te započeti izgradnju nove školske sportske dvorane u Žabljaku. Načelnik Anđelić se zahvalio na podršci i većih razina vlasti koji su uvijek spremni pomoći zahtjevima općine Usora.

Podršku svim projektima na području općine Usora, u svom je govoru iskazao i predsjednik Čović obećavši pomoć i većih razina vlasti prilikom realizacije svih većih infrastrukturnih projekata.

„Među nama se ovdje danas nalazi i 20 načelnika i gradonačelnika Hrvata iz FBiH koji  su na ovaj način došli podržati sve vas u općini Usora na taj način ukazat vam da smo zajedno“, kazao je predsjednik Čović dajući podršku načelniku Anđeliću za dobro obavljeni posao. 

Predsjednik Čović se osvrnuo i na jasnu misiju i gostovanje na ovim prostorima i na ovu izbornu godinu, kazavši: „Bez obzira što nisu usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona, mi ćemo jasno pokazati iza izbora da nema krize koje izazivaju drugi. Naša je pobjeda, mi moramo uspostaviti vlast i voditi BiH na Europskom putu. Za kraj, predsjednik Čović čestitao je svima, Dan općine Usora te obljetnicu 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Izdvajamo

Danas je u Mostaru održana 32. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i 7. sjednica Središnjeg odbora. Raspravljalo o aktualnoj...
Predsjednik Čović informirao je veleposlanika Pósa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH u svijetlu održanih Općih izbora u BiH, s posebnim osvrtom...
Na današnji dan prije 27 godina, 18. studenog 1991., utemeljena je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna kao politička, gospodarska i područna cjelina...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije u Domu HDZ...