Vijesti Node

Obilježen Dan općine Usora i dan 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je nazočio obilježavanju Dana općine Usora te obljetnici 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Izaslanstvo u kojem su uz predsjednika Čovića bili i predsjednik F BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara, ministrica financija u Vladi F BiH Jelka Milićević, ministrica kulture i sporta F BiH Zora Dujmović, ministar prostornog uređenja F BiH Josip Martić, glavni tajnik HDZ-a BiH Miljana Glamuzina, Ivo Tadić izaslanik u Domu naroda PFBiH, kao i brojni drugi dužnosnici svih razina vlasti i načelnici općina, položilo je vijence i zapalilo svijeće ispred središnjeg spomen obilježja poginulim braniteljima Usore a zatim nazočilo svečanoj sjednici Općinskog vijeća kojom je rukovodio predsjedatelj Ivo Suvala.

Načelnik općine Usora Zvonimir Anđelić istaknuo je sve projekte koje je osigurala općinska uprava u zadnjih godinu dana od prošle svečane sjednice. Načelnik Anđelić se i pohvalio postignutim napretkom i vidljivim rezultatima, povećanjem zaposlenosti, vodeća su općina u FBiH po broju zaposlenih, redovna ispata stipendija studentima kao i naknade za obitelji sa troje i više djece. Načelnik Anđelić je prezentirao i neke buduće planove, pa je kazao da im je cilj udvostručiti investicije, sanirati prometnice,dovršiti kanalizaciju u Žabljaku, urediti zgradu općine i doma zdravlja te započeti izgradnju nove školske sportske dvorane u Žabljaku. Načelnik Anđelić se zahvalio na podršci i većih razina vlasti koji su uvijek spremni pomoći zahtjevima općine Usora.

Podršku svim projektima na području općine Usora, u svom je govoru iskazao i predsjednik Čović obećavši pomoć i većih razina vlasti prilikom realizacije svih većih infrastrukturnih projekata.

„Među nama se ovdje danas nalazi i 20 načelnika i gradonačelnika Hrvata iz FBiH koji  su na ovaj način došli podržati sve vas u općini Usora na taj način ukazat vam da smo zajedno“, kazao je predsjednik Čović dajući podršku načelniku Anđeliću za dobro obavljeni posao. 

Predsjednik Čović se osvrnuo i na jasnu misiju i gostovanje na ovim prostorima i na ovu izbornu godinu, kazavši: „Bez obzira što nisu usvojene izmjene i dopune Izbornog zakona, mi ćemo jasno pokazati iza izbora da nema krize koje izazivaju drugi. Naša je pobjeda, mi moramo uspostaviti vlast i voditi BiH na Europskom putu. Za kraj, predsjednik Čović čestitao je svima, Dan općine Usora te obljetnicu 110. brigade Hrvatskog vijeća obrane Usora.

Izdvajamo

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma, u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora i Odjela HNS-a za...
Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i...
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine potvrđuje predanost integracijama naše zemlje u Europsku uniju i NATO savez kao ključnom dijelu svoje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas s voditeljem Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini...