Vijesti Node

Svečano obilježen dan Općine Čitluk

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred spomen križa poginulim hrvatskim braniteljima Brotnja te svetom misom zahvalnicom danas je svečano započela svečanost obilježavanja dana općine Čitluk.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz izaslanstvo stranačkih dužnosnika svih razina vlasti nazočio je svečanosti u povodu dana općine Čitluk, piše citluk.ba.

Na početku svečane sjednice Općinskog vijeća Čitluk, Predrag Smoljan, predsjednik OV Čitluk srdačno je pozdravio dr. Dragana Čovića, hrvatskog člana Predsjedništva BiH i njegove suradnike, Vjekoslava Bevandu, ministra financija i riznice i zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara, Marinka Čavaru, predsjednika Federacije BiH, predsjednika Vlade HNŽ dr. sc. Nevenka Hercega i njegove suradnike te ostale nazočne predstavnike sa svih razina vlasti. Također, predsjednik OV Čitluk ovom je prilikom pozdravio veleposlanika Republike Hrvatske Ivana Del Vechia i Jadranku Modrić, gerant konzulicu, dekane sa Sveučilišta u Mostaru, predstavnike Općinskog poglavarstva, crkvenih vlasti, političkih stranaka, čitlučkih udruga i gospodarstvenike te visoke goste i uzvanike iz susjednih hercegovačkih i dalmatinskih općina i županija te prijateljskih gradova. Na poseban način predsjednik OV Čitluk pozdravio je nazočne vijećnike i dobitnike nagrada i priznanja Općine Čitluk.

Pridružujući se upućenim pozdravima brojnim uglednicima okupljenim na svečanoj sjednici OV Čitluk, načelnik općine Čitluk Marin Radišić prigodnim referatom informirao je okupljene o realiziranim projektima u proteklom razdoblju i planovima za budućnost.

Načelnik Radišić tako je istaknuo da je u lipnju prošle godine s radom počeo Općinski sud Čitluk, da radovi na kanalizacijskoj mreži napreduju planiranom dinamikom i da su nastavljeni radovi na prometnoj infrastrukturi, kao i na obnovi školskih objekata.

- U završnoj fazi su radovi na kružnom toku kod pošte u Međugorju, to je bio jedan zahtjevan posao koji je uključivao izmještanje velikog broja instalacija i natkrivanje jednog dijela potoka Lukoć, vrijednost radova je preko pola milijuna maraka. Izgradnjom tog kružnog toka uvelike će se poboljšati sigurnost prometa u Međugorju – kazao je načelnik Radišić govoreći o projektu izgradnje kružnog toka.

U nastavku svog govora načelnik Radišić se osvrnuo na ostale projekte, bogat kulturni i sportski život, te se predstavnicima viših razina vlasti zahvalio na potpori.

Pouzdanog partnera u realizaciji projekata Općina Čitluk ima u Vladi HNŽ na čelu s predsjednikom Vlade dr. sc. Nevenkom Hercegom.

- Čitluk ovogodišnji Dan općine dočekuje, ne samo u još ljepšem i za život ugodnijem ambijentu, nego i u društvu rijetkih lokalnih zajednica u kojima se uspješno posluje i otvaraju nova radna mjesta, čime se rješava ili u najmanju ruku ublažava najbolniji problem današnjice - problem nezaposlenosti i sve brojnijih odlazaka u inozemstvo, napose mladih ljudi. Vlada kojoj sam na čelu apsolutno razumije značaj jedinica lokalne uprave u zadovoljavanju potreba njihovih žitelja, te vam je u dosadašnjem mandatnom razdoblju bila, a bit će i dalje, pouzdan i iskren partner u sklopu svojih realnih mogućnosti i ovlasti. Izabrani smo kako bi građanima poboljšali kvalitetu života i to sredstvima koja su nam povjerili na gospodarenje – kazao je dr. sc. Nevenko Herceg i podsjetio na zajedničke uspješno realizirane projekte.  

Mnogi projekti realizirani su i uz podršku hrvatskog člana Predsjedništva dr. Dragana Čovića, a on je na današnjoj sjednici kazao kako je uvjeren da će hrvatski narodi imati svoje predstavnike u svim razinama vlasti i da će biti jednakopravan s ostalim narodima.

- Uistinu sam ponosan. Mnoge probleme smo ostavili iz sebe. Istaknuli ste što ste učinili od prošle svečane sjednice Općinskog vijeća, pravite planove i za narednu jer nema nijednog razloga da bilo što u infrastrukturi što omogućuje bolji život ne bude završeno u skladu sa mogućnostima županijske, entitetske i državne razine. Sve to zajedno s vama ćemo napraviti, ne sumnjajte u to – poručio je dr. Dragan Čović i naglasio da će se potpora projektima na području općine Čitluk nastaviti pa tako i projektu gradnje nove župne crkve u Čitluku jer je uz izgradnju u infrastrukturnom smislu jednako važna i duhovna izgradnja.

Izdvajamo

Obilježavanje Europskog dana sjećanja na žrtve komunizma, nacionalsocijalizma i fašizma, u organizaciji Hrvatskog narodnog sabora i Odjela HNS-a za...
Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i...
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine potvrđuje predanost integracijama naše zemlje u Europsku uniju i NATO savez kao ključnom dijelu svoje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas s voditeljem Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini...