Vijesti Node

Posušje podržalo kandidaturu dr. Čovića i borbu za legitinmo predstavljanje konstitutivnih naroda u BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas sa načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i njegovim suradnicima, o temama lokalnog karaktera.

Infrastruktura, gospodarstvo, kultura, ali i razvoj turističkih potencijala, samo su neke od tema o kojima je razgovarano.

Načelnik Bago osvrnuo se na projekte koje su od iznimne važnosti za ovu lokalnu sredinu, te napomenuo, kako je za realizaciju i konačno završenje nekih potrebna pomoć i većih razina vlasti.

Kultura je važan segment društva, pa je i na sastanku razgovarano o jačanju manifestacije „Posuško lito“ koja se iz godine u godinu razvija i sada je već došla na  jednu zavidnu razinu, jer se tijekom ljeta u Posušju odvija preko 40-tak raznih događaja iz kulture, obrazovanja, zabave i sporta.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu. Posebno je spomenut Park prirode Blidinje, asfaltiranjem puta prema Blidinju omogućen je brži i bolji dolazak posjetiteljima, kako lokalnim tako i onima iz Dalmacije. Na samome lokalitetu potrebno je još puno uraditi, prije svega na izgradnji planinarskih i pješačkih ruta, važno je da su projekti pokrenuti.

Predsjednik Čović je kazao kako je cilj posjete bio upoznati se sa stanjem u Posušju te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu, u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za susrete. Izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima i napomenuo da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti ne smije izostati.

Na sastanku je bilo govora i o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za Opće izbore, predstavljen je program i plan izbornih aktivnosti koje se već provode na terenu te je naglašeno je kao kako su građani općine Posušje prepoznali rad i zalaganje dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice i HNS koji svojim zalaganjm nastoje osigurati potpunu uspostavu jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Načelnik Bago naglasio je punu potporu kandidaturi dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i izboru legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...