Vijesti Node

Grude: Jednakopravnost i legitimno predstavljanje tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama, minimum ispod kojeg se ne ide

Sastanak predsjednika Čovića u Grudama sa stranačkim i općinskim vodstvom protekao je u razmjenjivanju informacija o nositeljima razvoja ove općine.

Načelnik Ljubo Grizelj uz podršku nazočnog izaslanstva, predstavio je aktualnu gospodarsku situaciju u općini, govorio je o gospodarstvu i razvoju, prometnoj i komunalnoj infrastrukturi te jačanju održivog razvoja općine, i što se sve planira kako bi Grude učinili ugodnim mjestom za život.

Na sastanku se razgovaralo i o drugim aktualnim temama na području općine, dogovorena je dinamičnija suradnji s višim razinama vlasti u cilju rješavanja eventualnih problema.

Podršku projektima, gospodarstvu i svim planiranim aktivnostima razvoja Gruda, iskazao je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović gdje je naglasio važnost ove općine u gospodarskom smislu. Izrazio je zadovoljstvo što je većina planiranih projekata realizirana, te naglasio da komunikacijom i podrškom viših razina vlasti uvijek može više uraditi.

Govoreći o predstojećim izborima, predsjednik Čović je kazao kako izbore treba dobiti uvjerljivo, te da je biranje legitimnih hrvatskih predstavnika jedini način dolaska do institucionalne jednakopravnosti za što se HDZ BiH i HNS zalažu u potpunosti.

Potpora predsjedniku Čoviću na kandidaturi za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH

O političkoj situaciji u općini i pripremama za listopadske Opće izbore, govorio je predsjednik općinskog odbora HDZ-a BiH Ivan Leko, koji je naglasio uvjerenje u pobjedu HDZ-a ali još i važniju činjenicu, da će se politički predstavnici HDZ-a BiH i HNS-a  izboriti  za jednakopravnost i legitimno predstavljanje.

Načelnik Grizelj i predsjednik općinskog odbora Leko, govoreći o značenju izbora, ali i planiranim općinskim aktivnostima, podržali su predsjednika HDZ-a BiH i hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića na kandidaturi za reizbor na poziciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Presuda Ustavnog suda BiH je jasna, govori o legitimnom predstavljanju tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u Bosni i Hercegovini i dalje ispod toga i ne treba pregovarati, složno je bilo izalanstvo u Grudama.

Izdvajamo

Danas je u Mostaru održana 32. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i 7. sjednica Središnjeg odbora. Raspravljalo o aktualnoj...
Predsjednik Čović informirao je veleposlanika Pósa o trenutnoj političkoj situaciji u BiH u svijetlu održanih Općih izbora u BiH, s posebnim osvrtom...
Na današnji dan prije 27 godina, 18. studenog 1991., utemeljena je Hrvatska zajednica Herceg-Bosna kao politička, gospodarska i područna cjelina...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Hercegovačko–neretvanske županije u Domu HDZ...