Vijesti Node

Predsjednik Čović posjetio Ljubuški

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Ljubuški te održao sastanak sa stranačkim dužnosnicima.

Sastanku su nazočili predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški Toni Kraljević, načelnik općine Nevenko Barbarić, te prošireno predsjedništvo Općinskog odbora.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Ljubuški Toni Kraljević nazočnima je poželio dobrodošlicu te kazao kako je posjeta predsjednika Čovića Ljubuškom dobrodošla u vremenu nadolazećih izbora. Kraljević je sastanak nastavio prezentiranjem aktualne situacije na području Ljubuškog s posebnim osvrtom na tekuće izborne pripreme.

Također, Kraljević se osvrnuo na rad izvršne vlasti u Županiji Zapadnohercegovačkoj kao dopredsjednik Vlade i ministar financija, govorio je, kako o situaciji u Ljubuškom tako i na prostoru Županije. 

Načelnik Barbarić je naglasio opredjeljenje općinske vlasti da ove godine sredstva usmjeravaju na infrastrukturne projekte, izrazio je zadovoljstvo planom i realizacijom istih.

Na sastanku je osim o političkoj situaciji u općini, govora bilo i o gospodarstvu, turizmu, razvojnim projektima, poljoprivredi, kao i prometnom povezivanju.

Predsjednik Čović je pozdravio iskazane aktivnosti izvršne vlasti. Upoznavanje sa trenutnim stanjem zapravo je i cilj posjete, kako bi se bolje upoznali sa dinamikom i realizacijom zadanih projekata i ciljeva. Izraženo je obostrano zadovoljstvo što je dobar dio planiranih projekata realiziran.

Naglašeno je da uvijek može biti bolje te da podrška viših razina vlasti, kada su u pitanju projekti lokalnih sredina, ne smije izostati.

Kraljević je u ime Općinskog odbora HDZ-a BiH Ljubuški istaknuo punu podršku predsjedniku Čoviću na kandidaturi za hrvatskog člana Predsjedništva BiH te nastojanjima da se osigura legitimitet u obnašanju izvršne i zakonodavne vlasti na svim administrativnim razinama u Bosni i Hercegovini.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...