Vijesti Node

Predsjednik Čović u Orašju - Posavina u središnjem mjestu kad je u pitanju vođenje politike HDZ BiH u Bosni i Hercegovini

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora i članovima Izbornog stožera Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina.

Domaćin sastanak, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Posavina Đuro Topić, otvorivši sastanak presjekom stanja u Županiji Posavskoj, osvrnuo se i na političku, odnosno stranačku situaciju, te urađenim pripremama i planovima za Opće izbore u BiH.

Topić je predstavio i cjelokupno stanje u županiji, te je govorio o infrastrukturnim projektima, gospodarstvu, gdje je izrazio zadovoljstvo realizacijom planiranog.  

Predsjednik Čović je kazao da je ovo jedan u nizu sastanaka, koji se redovno organiziraju sa dužnosnicima HDZ-a BiH kako u Županiji Posavskoj, tako i po cijeloj BiH s ciljem utvrđivanja stvarnog stanja na terenu.

„Posavinu držimo u središnjem mjestu kad je u pitanju vođenje politike HDZ BiH u Bosni i Hercegovini, osobito kroz vrijednosti Domovinskog rata, jer u našim projektima braniteljska populacija ima posebno mjesto“, kazao je predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović nakon sastanka.

Predsjednik Čović je govorio i o planu za predstojeće izbore, suradnji sa strankama HNS-a te istaknuo kako je najvažnija upravo županijska razina. Izrazio je zadovoljstvo predstavljenim podacima i urađenim projektima.

„Zaključno s ponedjeljkom privodimo kraju prvi dio trodijelne kampanje i procjena je da unutar hrvatskog glasačkog tijela stojimo dosta dobro. Informiran sam od strane predsjednika ŽO, predsjednika Vlade i Skupštine ŽP, te od predstavnika braniteljske populacije o problemima, a glavninu problema smo stavili pod nadzor. Osigurali smo respektabilnu poziciju u proračunu ŽP, ali morat ćemo pojačati aktivnosti na krucijalnim projektima zaštite korita rijeka Save i Bosne i nastojat ćemo istovremeno pokrenuti aktivnosti na svakom dijelu dionice od 16 km kako bi u naredne 2-3 godine završiti sve radove, rekao je dr. Čović, te istaknuo potrebu izgradnje pročistača vode, a braniteljskoj populaciji posvetiti još veću pažnju kroz braniteljske zadruge.

Predsjednik Čović je u narednih 15 dana obećao dolazak u Odžak.

Boravak u Posavini dr. Čović je iskoristio za posjet Mjesnoj zajednici Oštra Luka i susret sa braniteljima i mještanima, gdje su položili vijenac i upalili svijeće na spomen obilježju u trajno sjećanje i veliki pijetet braniteljima koji su život dali za slobodu ovoga kraja, povodom 26. obljetnice Boja na Galića.

Posjet Županiji Posavskoj zaključen je ugodnim zajedničkim druženjem Mladeži i kandidata sa lista HDZ-a BiH.

Izdvajamo

Predsjedništvo i Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) održalo je danas zajedničku sjednicu na kojoj je raspravljano o aktualnim tema, prije...
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović sastao se danas sa izaslanstvom Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar kojeg su činili svi novoizabrani predsjednici...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i predsjednik SNSD-a i predsjedatelj Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastali su...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović danas se sastao sa novoizabranim članovima Glavnog vijeća Hrvatske zajednice...