Vijesti Node

Održana manifestacija „II. Noć Hrvata Središnje Bosne“ u Novom Travniku

Pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića i supokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Federacije BiH i dopredsjednika HDZ-a BiH  Marinka Čavare, sinoć, 25. srpnja 2018. godine u Domu kulture u Novom Travniku, održana je manifestacija “II. Noć Hrvata Središnje Bosne”.

U sklopu manifestacije, koja je održana u organizaciji Udruge PRONT, upriličen je koncert Najboljih hrvatskih tamburaša te su dodijeljena priznanja i plakete „fra Marijan Šunjić“ za doprinos razvoju središnje Bosne, opstanku Hrvata na ovim prostorima i potporu u organizaciji ove manifestacije. Manifestaciju je svečano otvorio predsjednik Udruge PRONT Ivica Džambas.

U prigodnom obraćanju, predsjednik Federacije BiH i dopredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara zahvalio je Udruzi PRONT  na neumornom organiziranju ove i sličnih manifestacija i aktivnosti humanitarnog karaktera.

„Manifestacija „II. Noć Hrvata Središnje Bosne“ je odlična ideja te sam uvjeren da će doživjeti jednu izgradnju tijekom vremena, da će dobiti još veći sadržaj. Hrvati Središnje Bosne su u proteklom razdoblju, kroz povijest, pokazali da su svjesni da zemlju u kojoj žive nisu kupili, nit nesvjesno žele ostaviti ili prodati, bez obzira što bi mnogi drugi željeli da zauzmu naše prostore. Moramo bit svjesni da se moramo boriti da ovaj prostor na kojem živimo, koji pripada i nama pored svih drugih, bude još bolji i kvalitetniji, osigurati još veći razvitak i opstanak  i ostanak na ovim prostorima u što boljim životnim okolnostima. Uvjeren sam da će, na neki način, i ova manifestacija pridonijeti ostvarenju tog cilja, ali, isto tako, moramo se politički boriti,  jer moramo bit svjesni da nam u ovom vremenu ostaju politička sredstva , izbori, gdje pokazujemo da smo svjestan narod koji je politički subjekt i želi još bolju budućnost na ovim prostorima svom narodu. Nitko ne treba smatrati da to nije njegova obveza. Obveza svakog stanovnika ove Županije je da da doprinos da budemo politički subjekt i da odlučujemo o našoj sudbini.“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

U ime hrvatskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, nazočnim se obratio savjetnik iz Ureda hrvatskog člana Predsjedništva BiH Tugomir Čuljak.

Uz dužnosnike HDZ-a BiH sa svih razina vlasti, skupu su nazočili i Zdenka Džambas - zamjenica predsjedateljice Kluba Hrvata, u Domu naroda PS BiH, Mato Jozić - ministar pravosuđa u Vladi FBiH i Miljana Glamuzina glavni tajnik HDZ-a BiH.

 

Izdvajamo

Nakon sastanka održanog u Sarajevu Hrvatske demokratske zajednice BiH i Stranke demokratske akcije, javnosti se obratio dr. Dragan Čović, predsjednik...
Sveučilište u Mostaru danas je obilježilo Dan Sveučilišta svečanom sjednicom Senata Sveučilišta, ističući značaj obrazovanja, akademskog razvoja i...
„Svjetlo Božića“, koncert klasične glazbe i izložbe likovnih djela održan je večeras u Vitezu a organizatori i priređivači, ugledni su...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru razgovarao s...