Vijesti Node

28 godina HDZ-a BiH u Kreševu, 10 milijuna investicija u zadnje 4 godine

Još uvijek u tajnosti, u franjevačkom samostanu, 27. srpnja 1990. godine 10-ak osoba osnivanjem Inicijativnog odbora je pokrenulo priču Hrvatske demokratske zajednice u općini Kreševo. Od inicijative preko osnivačke skupštine Općinskog odbora, osnivanja  općinske Skupštine, prvih višestranačkih izbora, organiziranja obrane pa sve do današnje moderne i infrastrukturno uređene općine, priča HDZ-a BiH u ovoj maloj srednjobosanskoj općini nije stala i traje uspješno već skoro 30 godina.

Naime, večeras je svečanom skupštinom obilježena 28. obljetnica osnutka Općinskog odbora HDZ-a BiH Kreševo kojoj je osim članova i simpatizera nazočilo i brojno izaslanstvo dužnosnika stranke predvođeno dopredsjednikom stranke i predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom ali i gospodarstvenici ove općine, oci svećenici kao i predstavnici braniteljskih udruga.

Upravo je pripadnicima HVO-a kao i utemeljiteljima stranke u svom obraćanju posebno zahvalio predsjednik Općinskog odbora Kreševo kao i Županijskog odbora Radoje Vidović kazavši kako je upravo njihova hrabrost i organiziranost omogućila današnjim generacijama život na svojoj grudi ali i kontinuiran rad i razvoj naših općina pa tako i općine Kreševo.

Osvrnuvši se ukratko na sve ono urađeno, Vidović je spomenuo i iznimno važan podatak vezan za ukupan iznos realiziranih investicija ali i projekata koji su u tijeku u posljednje četiri godine a koji iznosi nešto više od 10 milijuna KM. Podatak je još važniji kad se usporedi s proračunom Općine koji iznosi svega 1,5 milijuna KM.

Osim zaokružene osnovne infrastrukture, istaknuo je i kontinuiran rad na obogaćivanju kulturnog i sportskog života ali i neizostavan rad na održavanju hrvatskog zajedništva. S tim u vezi, osvrnuo se i na političku situaciju i borbu hrvatskog naroda za jednakopravnost koja traje i danas i koja stranku prati od dana osnivanja pored svih drugih problema s kojima se valjalo boriti od obnove, održivog povratka i tako dalje.

Predstavnicima gospodarskog sektora po kojemu je Kreševo posebno poznato čestitao je na svim poslovnim uspjesima zahvaljujući kojima ova sredina živi i razvija se ali pozvao iste da zajedno s političkim predsatvnicima iznađu rješenje za što bolji položaj radnika u našem društvu.

Posebno je pozvao Mladež stranke na što aktivniju ulogu u radu iste kako se oni stariji ne bi uspavali i kako bi na vrijeme znali uvidjeti i ispraviti sve eventualne greške i propuste.

Nazočnima je čestitke uputio i predsjednik Federacije Marinko Čavara istaknuvši kako je ovo prigoda ne samo za obilježavanje nego i za istinsko slavlje, dok je ispred utemeljitelja kratak put stranke kao i presjek političke situacije u Kreševu predstavio Zdravko Franjčević.

Program je glazbeno uveličao mješoviti zbor HKD Napredak, podružnica Kreševo pod ravnanjem Marije Pervan.

Izdvajamo

Uoči europskih izbora u Ciboni se večeras održao veličanstveni skup HDZ-a i Europske pučke stranke (EPP) kojim je ujedno krenuo završni dio kampanje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović susreo se večeras u Zagrebu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Na...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović danas se sastao sa organizatorima Dana hrvatskog filma u Orašju. Organizacijski...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović sa ministrima u Vladi FBiH posjetio je danas Vladu Županije Posavske. Sastanku...