Vijesti Node

Predsjednik Čović podržao projekt PRO-Budućnost - Platforma za mir

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je sastanak sa predstavnicima američke humanitarne i razvojne agencije Catholic Relief Services (CRS), povodom predstavljanja projekta Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) PRO-Budućnost.

PRO-Budućnost (Povjerenje, razumijevanje, odgovornost za budućnost) je USAID-ov projekat izgradnje mira i povjerenja među građanima i građankama svih etničkih i vjerskih skupina u Bosni i Hercegovini.

Projekt na održanom sastanku predstavila je Majda Behrem-Stojanov, direktorica programa CRS-a.

Iz same Platforme za mir proizlaze akcijski planovi, odnosno popisi aktivnosti koje se stranka obavezuje da će implementirati kao svoj doprinos procesima izgradnje mira.

Platforma za mir je dokument USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. Ovaj dokument, kreiran u formi deklaracije, rezultat je intezivnog rada u više lokalnih zajednica u BiH, te u saradnji sa odgovarajućim stručnjacima koji su svoje vrijeme i znanje stavili na raspolaganje projektu i građanima i narodima u našoj zemlji.

Aktivnosti se provode u 71 općini/gradu u BiH, a projekat se radi sa mladima, NVO, udrugama žena, vjerskim zajednicama i liderima, političkim liderima, medijima i različitim razinama institucija vlasti, koji će zajednički doprinijeti boljem razumijevanju građana i naroda BiH.

Platformu je usvojilo Vijeće ministara Bosne i Hercegovine, dok je, nedugo zatim, primila k znanju i Zajednička komisija za ljudska prava oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Platformu je podržao i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović,  sa kolegama iz Predsjedništva BiH, a danas je to učinio i kao predsjednik HDZ-a BiH.

Izdvajamo

Večerašnji skup Zajedništva u Grudama dobrodošlicom izaslanstvu HDZ-a i HNS-a BiH  na čelu s hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom...
Predizborni skup HDZ-a BiH i stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora, održan je danas u Hrvatskom domu u Bugojnu. Nazočne je pozdravio...
Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas iskazao je potporu dr. Draganu Čoviću, kandidatu za...
Farmaceutski fakultet postoji sedam godina i najmlađi je dio Sveučilišta u Mostaru, djeluje u prostorima Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i...