Vijesti Node

Bevanda: “Sarajevo će u pokušajima majorizacije Hrvata ići do kraja”

Gost talk showa “Dobar loš zao” Maria Vrankića bio je državni ministar financija i riznice Vjekoslav Bevanda. U svojoj bogatoj političkoj karijeri Bevanda je obnašao niz važnih dužnosti.

Ministar financija u Vladi Federacije, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije, predsjedatelj Vijeća ministara BiH, a u sadašnjem mandatu, državni je ministar financija.

Čovjek koji je uvijek spreman pomoći, pa je tako primjerice koristio privatna poznastva kako bi osigurao kredit za Energoinvest, kako bi spasio radna mjesta i očuvao proizvodnju. “To je za mene bilo normalno i uobičajeno, ne možete gledati da život prolazi pred vama, a da ne činite ništa.”

Govorio je o Zakonu kojeg traže razvojačeni branitelji, ali i niz drugih incijativa i zakona koji čekaju u državnom Parlmentu, nazvavši ih predizbornim pričama.

Zakon o trošarinama razlog je zbog kojeg je krizirao premijera Federacije Fadila Novalića.

“Zakon o trošarinama donešen je na osnovu pisanog sporazuma predsjednika Fedracije gospodina Novalića i gospođe Cvijanović, konačni tekst koji je izglasan, u noći je “peglan” od strane međunarodne zajednice, iako je tekst zakona totalno “oklješten” od onoga što se počelo, a zadnji koji je dao suglasnost na tekst zakona sam bio ja”, ističe Bevanda.

Govorio je izgradnji koridora Vc, navodeći kako je nastavak izgradnje bio upitan, zbog manjka kreditne sposobnosti.

Dotakao se i slučaj Komšić. Kazao je kako se nada da Bošnjaci kao sugrađani Hrvata s kojima puno toga zajedničkoga dijele, neće opet nasjesti na eksperimente, te da neće pokušati još jednom poniziti Hrvate.

Izdvajamo

Izložbom slika Vlaha Bukovca večeras je otvoreno Mostarsko proljeće - 21. dani Matice hrvatske. Izložbu slika, kao i Mostarsko proljeće otvorio je...
U zgradi Predsjedništva BiH večeras je održan sastanak predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, SNSD-a Milorada Dodika i SDA Bakira Izetbegovića...
Na današnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a BiH razgovarano je o pripremama za sjednicu Središnjeg odbora, ali je bilo riječi i o aktualnoj političkoj...
Provedba mirovnog sporazuma i razvoj političkog sustava u Bosni i Hercegovini nakon Daytona, usklađivanje entitetskih ustava s Ustavom BiH i...