Vijesti Node

Predsjednik Čović se sastao sa izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora, Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je danas sa izaslanstvom Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Sastanku su nazočili: Nikica Tomić, Udruga dragovoljaca i veterana HVO HB, Jasna Zlomislić, Udruga obitelji poginulih Hrvatskih branitellja HVO HB i Lazar Martinović, Udruga nositelja ratnih odličja HVO HB.

Nositelji državnih, federalnih i županijskih lista, kao i svi kandidati Hrvatskog narodnog sabora moraju nastaviti provoditi politiku zajedništva, zaštite nacionalnih interesa i legitimnog predstavljanja hrvatskog naroda na svim razinama vlasti. Jednakopravnost hrvatskog, sa ostala dva konstitutivna naroda, te legitimno predstavljanje na svim administrativnim razinama vlasti, nema i ne treba imati alternativu, kazano je na sastanku.

Razgovarano je i o situaciji u kojoj se nalaze hrvatski branitelji u BiH. Bez obzira na sve turbulencije koje prate branitelje i braniteljsku populaciju, izaslanstvo je potvrdilo da je urađeno puno u ovome mandatu. Neke aktivnosti su završene, neke su u tijeku rješavanja, dok se neke još uvijek usuglašavaju, kako bi se braniteljska oblast uokvirila u prihvatljivu cjelinu.

Naglašeno je kako Zakon o pravima razvojačenih branitelja zbog parlamentarne usklađenosti nije prošao, ali ga Udruge i Odbor za branitelje Hrvatskog narodnog sabora podržavaju, te se nadaju da će se u narednom razdoblju zakon i usvojiti.

Nesagledive posljedice za branitelje, koje su obilježile protekli mandat, i danas se osjećaju, i danas traju, ali su urađeni pozitivni koraci, briga za branitelje ostaje stalna zadaća, potvrdilo je izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Izaslanstvo Udruga proisteklih iz Domovinskog rata dalo je punu potporu dr. Draganu Čoviću, predsjedniku Hrvatskog narodnog sabora i njegovoj kandidaturi za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Izdvajamo

Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i...
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine potvrđuje predanost integracijama naše zemlje u Europsku uniju i NATO savez kao ključnom dijelu svoje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas s voditeljem Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini...
Današnjim ispraćajem, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine oprostila se od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Zdravka Bešlića. ...