Vijesti Node

Uskoplje: Otvorene 14. sportske igre UDVDR HVO HB zajednice udruga ŽSB

Nakon Kiseljaka, ovogodišnje 14. po redu Šprtske igre Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB Uskoplje Županije Središnja Bosna jutros su otvorene u Uskoplju.

Sportsku dvoranu i ovoga su puta napunili branitelji iz Bugojna, Travnika, Busovače,Novog Travnika, Jajca, Kiseljaka, Fojnice, Kreševa, Viteza te domaćini iz Uskoplja.

Oni će dan u Uskoplju provesti u cjelodnevnom druženju uz sportska natjecanja u raznim disciplinama.

Na samom otvorenju Igara održanom nakon polaganja vijenaca na središnjem spomen obilježju pozdravio ih je i predsjednik Udruge Drago Smoljo zamolivši da i kroz današnji dan ali i sva buduća djelovanja, kao članovi ove Udruge ostanu primjer svim braniteljima.

Kao počasni gost današnjim igrama nazoči i brigdarir Petar Matanović a iste je kao pokrovitelj otvorio predsjednik Federacije Marinko Čavara uz nazočnost drugih hrvatskih dužnosnika iz ove Županije.

„Posebna je radost kad se sretnemo i prisjetimo svih događaja iz prošlosti. Tako smo se danas na spomeniku prisjetili i naših dragih prijatelja, prijatelja kojih više nema. Njih se ne trebamo sjećati samo kad polažemo vijence, nego ih se trebamo sjećati svaki dan i propitkivati jesmo li i radimo li ono što oni od nas očekuju. Možda se nekad u životu svi mi zapitamo jesmo li ostavljeni, zaboravljeni, prevareni. Ne smijemo dopustiti da te misli ovladaju našim glavama, nego trebamo prvenstveno misliti o tome šta nam je još ostalo uraditi da ispunimo našu zadaću ovog vremena u kojem živimo. Prenosim vam pozdrave od čovjeka koji itekako dobro zna kako služiti narodu i domovini, pozdrave hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića. Ne smijemo raditi jedni protiv drugih, moramo bit svjesni svoje odgovornosti, svoje uloge u današnjem vremenu, jer mi nasljedujemo i baštinimo ono što su generacije prije nas, dajući svoje živote i utkajući znoj u ovu zemlju, kako bi ta zemlja nama bila ostavljena da mi generacijama koje dolaze iza nas ostavimo još bolju, ljepšu i sretniju zemlju za naš hrvatski narod, za svakog pojedinca koji živi na ovim prostorima. To je naša obveza. Vjerujem da ćemo svi zajedno uspjeti ostvariti pobjede koje ćemo napraviti u budućnosti, i ono najvažnije, da očuvamo hrvatski narod kao politički subjekt i sutra spriječimo bilo kakvo omalovažavanje hrvatskog branitelja i Hrvatskog vijeća obrane koji su utkali sve ono što danas ima u BiH. Želim da danas, prvenstveno kroz druženje i sportsko natjecanje dajemo značaj jedni drugima, da se više zbližimo, da nas ništa ne može podijeliti, a tko će pobijediti najmanje je važno. Želim da s radošću provedemo današnji dan i da s radošću ostvarujemo sve naše zajedničke pobjede.“, kazao je predsjednik Federacije u prigodnom obraćanju nazočnima.

Izdvajamo

Čović i Orban su razgovarali o odnosima dvije zemlje, aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i okruženju. Zajednička je ocjena da pučke...
Poštovana gospođo Kramp-Karranbauer,            čast mi je i zadovoljstvo, kao predsjedniku Hrvatske...
Svečana sjednica Senata u povodu 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru održana je danas u dvorani „Queen“ hotela „Mepas“ u Mostaru. Rektor...
Želim iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i...