Vijesti Node

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio Maticu hrvatsku Mostar

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, posjetio je danas Maticu hrvatsku Mostar. Tom prigodom razgovarao je s predsjednicom Ljerkom Ostojić i počasnim predsjednikom Josipom Muselimovićem.

Predsjednica Ostojić upoznala je predsjednika Čovića s planom rada Matice, te naglasila: „U kontekstu ovih predozbornih zbivanja, Matica hrvatska Mostar je kao jedna pritoka jedne velike rijeke koja se zove Hrvatski narodni sabor i na čelu sa našim predsjednikom Čovićem nadamo se iskreno da će nas dovesti u jedne mirnije vode zajedništva, a svi zajedno ćemo graditi blagostanje kome se iskreno nadamo.

Počasni predsjednik Josip Muselimović naglasio je kako na ovim prostorima djeluje jedno 10-tak stranaka s hrvatskim predznakom. Za ovih 20 godina koliko traje kulturna manifestacija Mostarsko proljeće nitko od tih predstavnika koji su bili i koji su sada nije došao u Maticu hrvatsku našu najstariju kulturnu instituciju, i zainteresirao se što se tamo događa, što se tamo radi a događaju se mnoge stvari. Da se zahvalim gosp. Draganu Čoviću što od samog početka s Maticom prepoznaje njen rad, njena nastojanja i što je podržava u svim onim planovima koje ona planira raditi i zato smo silno zahvalni za ovo vrijeme koje uspjeva odvojiti i danas u općoj vrvi predizborne utrke došao je i posjetio svoju Maticu hrvatsku.

Hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović iskazao je zadovoljstvo današnjom posjetom te se zahvalio predsjednici Ostojić i počasnom predsjedniku gosp. Muselimoviću.

-Kada smo točno prije 20 godina išli autobusom u Makarsku, da potaknemo promišljanja naše kulture, baštine, običaja, tradicije, s te strane jedno veliko hvala za ovih 20 godina suradnje, za ono što se napravilo u Mostaru, u Hercegovini, u BiH, a sve pod okriljem Matice hrvatske, i današnja izdanja Cvitka i svega onoga što nudimo za djecu i što nudimo za sve nas, 100-ti broj Osvita koji smo ponudili javnosti, jasno govorimo koje je bogatstvo uz nas, kazao je dr. Čović.  

-Dani Matice hrvatske su doživjeli kroz ovih 20 god jedan svoj preporod u koji je uvršteno sve ono što se može oko hrvatskog naroda, ali ne uopće samo povezati za hrvatski narod nego gledati da hrvatski narod vežemo s Maticom hrvatskom, naglasio je dr. Čović, i zaključio kako će se morati snažnije potaknuti da ovaj čin koji se radi u Matici hrvatskoj i svi planovi koje imaju već danas dobiju prikladniju potporu svih institucija kako bi se moglo lakše raditi.         

Izdvajamo

Poštujući izborni rezultat Općih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i...
Hrvatski narodni sabor Bosne i Hercegovine potvrđuje predanost integracijama naše zemlje u Europsku uniju i NATO savez kao ključnom dijelu svoje...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas s voditeljem Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini...
Današnjim ispraćajem, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine oprostila se od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Zdravka Bešlića. ...