Vijesti Node

Mladež Europske pučke stranke uz „Zajedništvo“: Potpora dr. Čoviću i hrvatskome narodu

Dvodnevno zasjedanje Vijeća Mladeži Europske pučke stranke (YEPP) održano je u Bukureštu od 21. do 23. rujna na kojoj je sudjelovalo i izaslanstvo Mladeži HDZ BiH.

Dopredsjednik MHDZ BiH Jakov Križanović i član Odbora za međunarodnu suradnju MHDZ BiH David Damjanović, sudjelovali su na zasjedanjima Vijeća YEPP-a organiziranoga kroz tematske dijelove i podijeljenog na panel rasprave i radne sastanke.

Članovi YEPP-a dotaknuli su se aktualnih događanja u cjelokupnoj Europi, migracijskih tema kao i izazova „Četvrte industrijske revolucije“ i tehnoloških trendova na europskom kontinentu. Mladež HDZ BiH predstavila je izborni program HDZ BiH mladim europskim pučanima za predstojeće Opće izbore u listopadu, posebno istaknuvši dio izbornoga programa koji se odnosi na mladu populaciju uz mjere i projekte u skladu s postojećim europskim standardima na razini EU.

Predsjednik YEPP-a Jim Lefebre, uzevši u obzir europski put BiH i uvažavanje političke situacije u našoj zemlji, dao je potporu predsjedniku HDZ-a BiH i kandidatu za hrvatskog člana Predsjedništva dr. Draganu Čoviću.

Na zasjedanju Vijeća YEPP-a nazočio je i predsjednik Mladeži HDZ RH Josip Bilaver koji je pred europskim pučanima istaknuo koliko je važno političko „Zajedništvo“ hrvatskog naroda kao najmalobrojnijeg konstitutivnog naroda, jasno istaknuvši neupitnu potporu HDZ-u BiH kao predvodniku Hrvata u našoj domovini i dr. Čoviću kao budućem hrvatskom članu Predsjedništva. Isto tako, predsjednik Bilaver je naznačio stratešku ulogu Mladeži HDZ-a BiH u ovome izbornom procesu i jasnu podršku predsjedniku Mariu Mikuliću kao kandidatu za Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i svim članovima Mladeži HDZ-a BiH koji su na kandidatskim listama za sve razine vlasti.

Na zasjedanju Vijeća YEPP-a,  kao punopravni član Mladež HDZ-a BiH upoznala je europske kolege sa rezultatima i zaključcima nedavno održane međunarodne konferencije „Europska mladež“. Na radnim sastancima u Bukureštu dogovarane su i okvirne pripreme za Kongres YEPP-a u Ateni.

Izdvajamo

Čović i Orban su razgovarali o odnosima dvije zemlje, aktualnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i okruženju. Zajednička je ocjena da pučke...
Poštovana gospođo Kramp-Karranbauer,            čast mi je i zadovoljstvo, kao predsjedniku Hrvatske...
Svečana sjednica Senata u povodu 41. obljetnice Sveučilišta u Mostaru održana je danas u dvorani „Queen“ hotela „Mepas“ u Mostaru. Rektor...
Želim iskazati zadovoljstvo i pozdraviti odluku saveznika nakon današnjeg ministarskog sastanka NATO-a u Bruxellesu, gdje je potvrđena spremnost i...