Vijesti Node

Dan policije: Svečano obilježen blagdan Sv. Mihovila u Travniku

Svečana akademija povodom nebeskog zaštitnika policije sv. Mihovila održana je danas u Travniku u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ-a, HNŽ-a HBŽ-a ZHŽ, ŽP, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Ministar policije SBŽ-a Feliks Vidović, kao domaćin svečanosti, na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila.

Vidivić je izrazio zadovoljstvo što se ova organizacija i proslava sv. Mihovila kroz nekolike godine proširila na razinu svih pet županija s hrvatskom većinom.

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika.

-Prevažno je da imamo svoje ministarstvo unutarnjih poslova i ravnatelje policije, naglasio je predsjednik Čović.

Jedno veliko hvala za napore i izloženosti 24 sata dnevno koje ste učinili u proteklom vremenu, često u nemogućim uvijetima, da bi se svi mi mogli osjećati sigurnim diljem BiH, i to je nešto što iziskuje posebno priznanje, jer mnogi često ne znaju cjeniti vaš rad.

Zbog toga, svima nama koji ćemo biti u strukturama Vlada ovih županija, ali isto tako i na razini entiteta i države, jedno ohrabrenje da svoje proračune potpuno drugačije planirate za rad policajaca, policijskih službenika i službenica, ministarstava unutrašnjih poslova ovih županija, naglasio je dr. Čović.

-Razine primanja i plaća moraju pratiti standard policije gdje se i mi želimo uključiti, a to je Europska unija, sa svim tehničkim i materijalnim sredstvima, koja trebaju pratiti vaš rad.

Predsjednik Čović pozvao je sve policijske službenike da nastave raditi svoj posao časno i pošteno služeći i štiteći sve žitelje Bosne i Hercegovine, uz sva iskušenja kojih je bilo i kojih će biti. Imat ćemo svoje legitmno izabrane predstavnike na svim razinama vlasti, do kraja jednakopravni u BiH s druga dva naroda te biti dio budućnosti jedne moderne Europske BiH, naše domovine, zaključio je dr. Čović.

General Ilija Nakić, nositelj liste za Sabor SBŽ-a, čestitao je svim policajcima nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, dok se ispred Odjela za analitiku i nacionalnu sigurnost HNS-a nazočnima obratio voditelj odjela Mijo Krešić.

Svečanoj akademiji prethodila je sv. misa u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u travničkoj župi Ovčarevo.

Izdvajamo

Nakon sastanka održanog u Sarajevu Hrvatske demokratske zajednice BiH i Stranke demokratske akcije, javnosti se obratio dr. Dragan Čović, predsjednik...
Sveučilište u Mostaru danas je obilježilo Dan Sveučilišta svečanom sjednicom Senata Sveučilišta, ističući značaj obrazovanja, akademskog razvoja i...
„Svjetlo Božića“, koncert klasične glazbe i izložbe likovnih djela održan je večeras u Vitezu a organizatori i priređivači, ugledni su...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru razgovarao s...