Vijesti Node

Dan policije: Svečano obilježen blagdan Sv. Mihovila u Travniku

Svečana akademija povodom nebeskog zaštitnika policije sv. Mihovila održana je danas u Travniku u organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova SBŽ-a, HNŽ-a HBŽ-a ZHŽ, ŽP, a pod pokroviteljstvom Hrvatskog narodnog sabora.

Ministar policije SBŽ-a Feliks Vidović, kao domaćin svečanosti, na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila.

Vidivić je izrazio zadovoljstvo što se ova organizacija i proslava sv. Mihovila kroz nekolike godine proširila na razinu svih pet županija s hrvatskom većinom.

Hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj akademiji, čestitao je svim policajcima njihovog nebeskog zaštitnika.

-Prevažno je da imamo svoje ministarstvo unutarnjih poslova i ravnatelje policije, naglasio je predsjednik Čović.

Jedno veliko hvala za napore i izloženosti 24 sata dnevno koje ste učinili u proteklom vremenu, često u nemogućim uvijetima, da bi se svi mi mogli osjećati sigurnim diljem BiH, i to je nešto što iziskuje posebno priznanje, jer mnogi često ne znaju cjeniti vaš rad.

Zbog toga, svima nama koji ćemo biti u strukturama Vlada ovih županija, ali isto tako i na razini entiteta i države, jedno ohrabrenje da svoje proračune potpuno drugačije planirate za rad policajaca, policijskih službenika i službenica, ministarstava unutrašnjih poslova ovih županija, naglasio je dr. Čović.

-Razine primanja i plaća moraju pratiti standard policije gdje se i mi želimo uključiti, a to je Europska unija, sa svim tehničkim i materijalnim sredstvima, koja trebaju pratiti vaš rad.

Predsjednik Čović pozvao je sve policijske službenike da nastave raditi svoj posao časno i pošteno služeći i štiteći sve žitelje Bosne i Hercegovine, uz sva iskušenja kojih je bilo i kojih će biti. Imat ćemo svoje legitmno izabrane predstavnike na svim razinama vlasti, do kraja jednakopravni u BiH s druga dva naroda te biti dio budućnosti jedne moderne Europske BiH, naše domovine, zaključio je dr. Čović.

General Ilija Nakić, nositelj liste za Sabor SBŽ-a, čestitao je svim policajcima nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, dok se ispred Odjela za analitiku i nacionalnu sigurnost HNS-a nazočnima obratio voditelj odjela Mijo Krešić.

Svečanoj akademiji prethodila je sv. misa u župnoj crkvi sv. Mihovila arkanđela u travničkoj župi Ovčarevo.

Izdvajamo

Predsjedništvo HNS smatra kako su stranke HNS-a, sukladno rezultatima izbora, jedini nositelj hrvatskog izbornog legitimiteta nakon Općih izbora 2018...
Hrvatski narod se mora izboriti za izmjene Izbornog zakona, kako im Bošnjaci više nikada ne bi birali predstavnike, izjavio je u emisiji Telering dr...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je danas na svečanosti posvete novosagrađene...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke. Na...