Vijesti Node

Ratni stožer HVO-a Mostar s ratnim zapovjednicima Grada Mostara - potpora dr. Draganu Čoviću

Pripadnici ratnog stožera HVO-a Mostar s ratnim zapovjednicima Grada Mostara održao je sastanak u prostorijama Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HR HB Mostar na kojem se razgovaralo o važnosti predstojećih Općih izbora u BiH u situaciji u kojoj je neprovođenjem presuda Ustavnog suda BiH dovedena u pitanje institucionalna zaštita nacionalnih prava Hrvata i otvorena mogućnost proglašavanju hrvatskog naroda u BiH.

Svjedoci smo ovih predizbornih dana kako nam razni politički subjekti šalju političke poruke kako preko elektronskih medija, tiskovina tako i putem društvenih mreža pokušavajući djelovati na svijest birača iskrivljujući percepciju političke zbilje u BiH u kojoj je već ionako hrvatskom narodu pogažena njegova politička volja.

Nije teško primijetiti kroz te poruke kako su stranke koje se predstavljaju građanskim zapravo u službi svebošnjačke nacionalne politike.

Neriješeno nacionalne pitanje je generator takvog stanja u zemlji koje je upravo sada vidljivo i kroz predizbornu kampanju.

Danas je hrvatskom narodu u BiH ugrožen njegov nacionalni identitet, njegova konstitutivnost i ravnopravnost. Hrvatima kao konstitutivnom narodu je onemogućeno njegovo pravo ostvariti svoje nacionalne interese i birati svoje političke predstavnike na predstojećim Općim izborima.

I zbog toga drage Hrvatice i Hrvati, dragi naši cijenjeni i poštovani pripadnici postrojbi HVO-a Mostar danas nam je zajedništvo potrebno kao i ratu kada smo stajali jedan uz drugog u rovu braneći svoj dom, obitelj i svoj hrvatski narod. Zahvaljujući tom zajedništvu i hrabrosti uspjeli smo obraniti svoje.

I danas ćemo uspjeti, zahvaljujući ponovnom jedinstvu hrvatskoga naroda, iako u neravnopravnoj izbornoj borbi za ostvarenje svoje pune jednakopravnosti.

I upravo zato pozivamo vas na ispunjenje dužne i svete obveze ne zaboraviti podnesenu žrtvu u ratu za slobodu i jednakopravnost hrvatskog naroda u svojoj Domovini BiH. Iskoristimo ovu izbornu priliku, iziđimo na izbore i dajmo svoj glas zajedništvu hrvatskog naroda.

Ne dopustimo pasti pod utjecaj dezinformacija, raznih konstrukcija, nečasnih objava i drugih populističkih izjava, koji razjedinjuju hrvatski narod i tako umanjuju mogućnost ostvarenja jednakopravnosti Hrvata, a za interes svebošnjačke unitarističke politike.

Zato, dragi naši prijatelji, pripadnici ratnih postrojbi HVO-a Mostar, drage naše Hrvatice i Hrvati pozivamo vas iziđite na izbore i glasujte za  zajedništvo s Hrvatskim narodnim saborom i dr. Draganom Čovićem na čelu, kandidatom HDZ-a BiH za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

 

(RATNI STOŽER HVO-a S RATNIM ZAPOVJEDNICIMA MOSTAR)

Izdvajamo

Predsjedništvo HNS smatra kako su stranke HNS-a, sukladno rezultatima izbora, jedini nositelj hrvatskog izbornog legitimiteta nakon Općih izbora 2018...
Hrvatski narod se mora izboriti za izmjene Izbornog zakona, kako im Bošnjaci više nikada ne bi birali predstavnike, izjavio je u emisiji Telering dr...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je danas na svečanosti posvete novosagrađene...
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, održao je danas sastanak sa Županijskim odborom HDZ-a BiH Županije Zapadnohercegovačke. Na...