Vijesti Node

Znanstveno književni opus i knjiga „Moj životni put" profesora Bože Žepića predstavljeni u Mostaru

Knjiga "Moj životni put" akademika Bože Žepića predstavljena je danas u  organizaciji Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH.

Akademik Žepić knjigu je predstavio u povodu 80 godina života i 40 godina rada i djelovanja.

Dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH u izjavi za medije, prije početka predstavljanja knjige akademika Žepića, kazao je kako svi možemo biti ponosni na Božu Žepića i Hrvatsku akademiju za znanost i umjetnost koja, svaki dan svjedoči nekim novim projektom koji izvlači ono što je dugo bilo u sjeni.

„Vjerujem da je sve ono što je prof. Žepić napisao u knjizi otrgnuo od zaborava, te da je dao jednu posebnu dimenziju pogledu na budućnost Bosne i Hercegovine i budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Ja se duboko nadam da je u 40 godina koje je vezao za Sveučilište u Mostaru i akademski dio koje je poklonio ovdje, ostavilo traga. A vjerujem i da će prof. Žepić još dugo biti s nama, pogotovo u stvaralačkom dijelu. Profesor Žepić je ovaj prostor doživljavao na poseban način naglašavajući razlike integralno, upravno ono što jest Bosna i Hercegovina zajednica tri konstitutivna naroda'', rekao je dr. Čović.

Autor knjige Bože Žepić kazao je kako se iz njegovih napisa može vidjeti da je Bosna i Hercegovina enigma.

Ovakva kakva je BiH danas, smatra Žepić, nastala je po volji međunarodne zajednice i vodeće zemlje svijeta SAD-a te samo jedan konstruktivni pristup domaće i međunarodne politike te znanosti može proizvesti rješenje za ovu zemlju.

- Samo se, ako su sva tri naroda jednakopravna u svim svojim ljudskim i kolektivnim pravima, može očekivati dobro za sve - poručio je Žepić.

Predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost u BiH Jakov Pehar kazao je kako će se Akademija truditi da bude što više promocija i knjiga.

Izdvajamo

Danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan sastanak izaslanstava HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, na kojemu je potpisan sporazum o suradnji dvije stranke....
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović posjetio je večeras župu Uznesenja Blažene Djevice Marije i franjevački samostan...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović posjetio je danas Udrugu roditelja i djece s posebnim potrebama "Vedri osmjeh" u...
Govoreći o svojoj nazočnosti na Svečanoj akademiji održanoj u Banjoj Luci povodom obilježavanja 9. siječnja, dr. Dragan Čović, predsjednik Hrvatske...