Vijesti Node

Krišto odgovorila na optužbe iz Sarajeva: Ne pristajem na pritiske

Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i članica Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za Dnevnik.ba je komentirala današnju sjednicu tog Kolegija i optužbe kako je "blokirala Parlament BiH".

Članovi Kolegija Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na sjednici Kolegija zakazanoj za danas, prema navodima bošnjačkih medija, trebali su se dogovoriti oko sazivanju konstituirajuće sjednice tog Doma.

Krišto je za Dnevnik.ba demantirala takve navode i odgovorila na optužbe kako je blokirala Parlament BiH.

"Imali smo sjednicu Kolegija na kojem su trenutni predsjedatelj i zamjenik pokušavali izvršiti pritisak da danas zakažemo konstituirajuću sjednicu. Ja ne pristajem ni na čije pritiske i uvjete, ovo nije nikakva opstrukcija nego poštivanje Ustava i Poslovnika koji su jasno predvidjeli i rokove i okvir djelovanja", kazala je Krišto za Dnevnik.ba.

"Sjednica je trebala biti zakazana za 5. prosinca, međutim taj prijedlog je odbila Borjana Krišto iz HDZ-a BIH", rekao je SDS-ov Mladen Bosić i optužio Krišto i HDZ BiH za blokadu Parlamenta BiH.

Krišto je istaknula  i kako je inzistirala na tome da dogovor o datumu konstituirajuće sjednice ostave za iduću sjednicu Kolegija Zastupničkog doma PS BiH.

"Imamo još 10 dana za zakazivanje. Panika i ničim izazvana medijska hajka je po tko zna koji put iscenirana u političkom Sarajevu s ciljem da se Hrvate i njihove političke predstavnike prikaže kao one koji blokiraju procese. Već viđen scenarij", kazala je Krišto.

"Sjednica je trebala biti zakazana za 5. decembra, međutim taj prijedlog je odbila Borjana Krišto iz HDZ-a BIH", rekao je SDS-ov Mladen Bosić i optužio Krišto i HDZ BiH za blokadu Parlamenta FBiH.

Napomenula je i kako nema problem s tim da Šefik Džaferović, kao bošnjački član Predsjedništva BiH, imenuje nekog iz Kluba SDA u Zastupničkom domu PS BiH.

"Mi smo obvezni raditi do trenutka konstituirajuće sjednice. Nismo mi nikakva 'tehnička razina' kako se to sad odjednom pogrešno i tendenciozno tumači i govori", kazala je Krišto.

Dodala je i kako legitimno izabrani političke predstavnike u BiH konstantno smatra smetnjom i prijetnjom.

"Kada god poštujemo Ustav BiH, zakonske procedure, Poslovnike o radu, uvijek nas se optuži za blokade i opstrukcije. U političkom Sarajevu i ne znaju ništa osim toga izgleda", kazala je Krišto.

Istaknula je kako Kolegij Zastupničkog doma PS BiH treba raditi u skladu sa zakonima i Poslovnikom,a ne nečijim političkim željama.

Izdvajamo

Ljerka Ostojić reizabrana za predsjednicu Matice hrvatske Mostar, na večeras održanoj redovitoj Izbornoj skupštini, koju je predsjedništvo Matice...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović obišao je danas u Lugu kod Kiseljaka podružnicu Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije...
U Sarajevu je danas, u zgradi Predsjedništva BiH održan sastanak predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića, predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i...
Na danas održanoj sjednici Predsjedništvo HDZ-a BiH među mnogim temama, komentiralo je i informaciju o uspostavi vlasti na svim razinama, od...