Vijesti Node

Svečanom akademijom Gradski odbor HDZ-a BiH Zenica obilježio 29. obljetnicu utemeljenja

„Jedna velika obitelj Hrvatske demokratske zajednice danas može biti ponosnija nego prethodnih godina zbog toga što smo još jednom pokazali da jesmo dobro organizirani i možemo poslati pozitivne poruke koje nitko više ne može da zaniječe i ne može ostati ravnodušan prema njima, bez obzira kako to i dalje u eteru netko pokušava uraditi kada je u pitanju političko djelovanje HDZ-a“, poručio je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović na svečanoj akademiji povodom 29. godišnjice Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice BiH Zenica.

„Ja sam presretan da u ovih 29. godina imamo jednu respektabilnu političku organizaciju koja broji više od 40 000 članova i sama ta činjenica se odražava na naš izborni rezultat. Kada govorimo o rezultatima u ovoj županiji, siguran sam da ono što smo napravili, a to je 150 000 glasova kada je u pitanju Parlament BiH, rezultat je koji nismo imali izuzev one prve godine naših izbora“, poručio je dr. Čović.

„Uspjeli smo osigurati legitimno predstavljanje hrvatskog naroda i na entitetskoj i županijskoj i državnoj razini bez obzira što nismo imali odgovrajuće izmjene Izbornog zakona po odluci Ustavnog suda BiH, tako da naš koalicijski kapacitet koji danas imamo unutar hrvatskog naroda, ali jednako tako i unutar strukture bošnjačkih stranaka u BiH i srpskih stranaka, daje nam za pravo da kažemo da se vlast na nijednoj razini neće napraviti bez HDZ-a BiH i Hrvatskog narodog sabora“, poručio je predsjednik Čović, te kazao: „To nam daje snagu da s pravom kažemo da tamo gdje smo malobrojniji, kao što je ova sredina ovdje, možemo kazati da imamo dovoljno političkog pregovaračkog kapaciteta, da teško da se može dogoditi da u ovoj Vladi, ZE-DO prostora neće biti predstavnika HDZ-a“.

„Previše je iskušenja, sama činjenica da nismo imali Izborni zakon, dovela nas je u poziciju da imamo jednu nesagledivu krizu u BiH, a opet ćemo dati puni doprinos unutar BiH, da nema nijednoga razlog za krizu i učiniti ćemo sve da u Domu naroda imamo svoje predstavnike“, jasno je poručio dr. Čović.

Naglasio je predsjednik Čović kako ćemo i dalje jasno i nedvosmisleno, zagovarati naše interese.

„Naši interesi su stabilna BiH, euroatlanski put, šta god netko drugi o tome mislio ili pričao, isključivo ga zagovara HDZ“, poručio je predsjednik Čović.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Zenica Josip Dujmović naglasio je važnost zajedništva Hrvata u Zenici. Najavio je aktivnosti i zalaganje da Hrvati dobiju predstavnika u Gradskom vijeću, kako bi mogli malo bolje zaštititi interese malobrojnijeg naroda te nastaviti graditi temelje za opstanak Hrvata na području Zenice.

Nazočnim se obratio i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije Ivo Tadić.

Svečanoj akademiji, pored velikog broja članova i simpatizera, nazočilo je i izaslanstvo HDZ-a BiH koje je predvodio predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, a svečanosti su nazočili i dužnosnici sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti.

Izdvajamo

"Iznad crte 2 - Dnevnik susreta s vjerskim velikodostojnicima“ naziv je knjige predsjednika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragana Čovića...
Sestrinska stranka, Hrvatska demokratska zajednica (HDZ RH) u večeras je u Zagrebu  obilježila 30. obljetnicu osnutka. U Koncertnoj dvorani "...
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa voditeljem Izaslanstva Europske unije u BiH i specijalnim predstavnikom Europske...
Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović boravio je danas u radnom posjetu Općinskom odboru HDZ-a BiH Neum. U službenom posjetu Neumu, predsjednika...