Vijesti Node

Sarajevo: Duhovna obnova katolika djelatnih u politici i društvu

Duhovna obnova katolika djelatnih u politici i društvu održana je danas uz Svetu misu u katedrali Srca Isusova i predavanje u Svećeničkom domu u Sarajevu.

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić svim katolicima djelatnicima u društvenom i političkom životu u BiH, uputio je poziv na duhovnu obnovu kao pripravu za nadolazeći blagdan Uskrsa.

Na duhovnu obnovu, po pozivu kardinala Puljića, odazvali su se brojni hrvatski dužnosnici svih razina vlasti, a okupljene dužnosnike predvodio je dr. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora.

Programu duhovne obnove prethodila je Sveta misa, koju je u katedrali Srca Isusova predslavio, uz koncelebraciju svećenika, kardinal Puljić. U propovijedi kardinal Puljić je govorio o važnosti oprosta i odnosu prema grijehu, posebno je spomenuo one koje je grijeh uvrijedio.

„Opraštati znači postići unutarnju slobodu“, poručio je kardinal Puljić, te je dodao kako je „Korizma vrijeme za post, korigiranje stavova i oprost“.

„Cilj korizmenog okupljanja je rast u vjeri“, poručio je okupljenima na duhovnoj obnovi djelatnih u politici i društvu kardinal Vinko Puljić.

Prigodno predavanje u dvorani Svećeničkog doma u Sarajevu, održao je dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu.

Prilikom predavanja, rektor Tanjić je ukazao na važnost svijesti u oblikovanju društva.

„Biti političar na bilo kojoj razini odgovoran je poziv pun izazova koje nije lako nositi. Budući da sam rodom iz ove biskupije, pratim što se događa u Bosni i Hercegovini i želim vam odati priznanje za sve što činite za ostanak Hrvata u BiH i dobrobit svih ostalih naroda u ovoj zemlji", istaknuo na predavanju rektor Tanjić.

Program je završen zajedničkim druženjem u dvorani Svećeničkoga doma.

Izdvajamo

Današnjim ispraćajem, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine oprostila se od dugogodišnjeg kolege i prijatelja Zdravka Bešlića. ...
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) čestita svim utemeljiteljima, članicama i članovima, simpatizerima i glasačima 29....
Hrvatski narodni sabor (HNS) kao predvodnik politike dijaloga, dogovora, pravednih rješenja i upornog zalaganja za žurno formiranje vlasti, naglašava...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović, nazočio je večeras u Tomislavgradu na promociji knjiga „Nazdravice“ i „Poniranja...