Vijesti Node

Održana XI. Izborna skupština OO HDZ-a BiH Odžak

U proteklom tjednu održana je Izborna skupština Općinskog odbora HDZ-a BiH Odžak, na kojoj su izabrani novi članovi Općinskog i Nadzornog odbora.

Od ukupnog broja pozvanih izaslanika 130 na na XI. Izbornu skupštinu se odazvalo njih 115.

Izbornoj skupštini predhodile su skupštine 16 temeljnih ogranaka OO HDZ BiH Odžak, na kojima su izabrani Izvršni odbori temeljnih ogranaka, izaslanici i kandidati za Općinski odbor.

Izborna skupština je počela intoniranjem himne „Lijepa naša„ te minutom šutnje za poginule Hrvatske branitelje i preminule članove HDZ-a BiH.

Nakon pozdrava i izbora radnog Predsjedništva dosadašnji predsjednik OO HDZ BiH Odžak, Ilija Ilić podnio je izvješće o radu u protekle četiri godine, gdje je naglašeno kako su u dva izborna ciklusa, Lokalni izbori 2016. i Opći izbori 2018. postignuti jedni od najboljih rezultata OO HDZ BiH Odžak te je isto Izvješće jednoglasno usvojeno.

Izborno povjerenstvo prevelo je proceduru izbora nakon utvrđenih listi gdje smo imali i jednu kandidaturu na samoj Izbornoj skupštini, koja je potkripljena prikupljanjem 25 potpisa.

Kandidat sa prikupljenim potpisima je gospodin Pejo Jazvić iz temeljnog ogranka Dubica.

Novoizbrani članovi OO HDZ BiH Odžak su: Andija Barišić, Nikica Dubravac, Ivo Jelušić, David Stanić, Dragan Guberac, Ilija Ilić, Ružica Šapina, Dragan Bago, Stjepan Tomić, Marko Iličević, Marko Barukčić, Pejo Jazvić, Šimo Grgić, Darko Kasap i Ivan Tolić.

U Nadzorni odbor izabrani su: Šimo Vranjić, Dragica Studenović i Jozo Pudić.

Novoizabrani OO HDZ BiH Odžak će u narednom razdoblju održati konstituirajuću sjednicu i izabrati predsjednika i Predsjedništvo OO HDZ BiH Odžak .

(OO HDZ BiH Odžak)

Izdvajamo

Uspostaviti vlast, poštovati ravnopravnosti konstitutivnih naroda i njihovih legitimnih političkih predstavnika, pronaći kompromis i pistupiti...
Veliki broj vjernika okupio se danas na svetištu Zidine, u Gornjoj Skakavi, povodom blagdana “Rane svetog Franje“. Prilikom obilježavanja svetkovine...
Hrvatski narodni sabor u BiH (HNS BiH) odbacuje ciljeve i smjer djelovanja koji su definirani u Programskoj deklaraciji SDA predstavljenoj na...
Malo se toga promijenilo od završetka rata u BiH. Zvuk pušaka i topova zamijenili su verbalni ratovi srpske, bošnjačke i hrvatske strane. Hrvati kao...