Vijesti Node

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović nazočio večeri prijatelja Franjevačkog samostan Sv. Petra, apostola i HKC sveti Franjo u Tuzli

Večeras je u Hrvatskom kulturnom centru "Sveti Franjo" u Tuzli, a u organizaciji Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla, upriličena Večer prijatelja Franjevačkog samostan Sv. Petra, apostola i HKC sveti Franjo u Tuzli.

Upriličena Večer, zapravo je zahvala za sve darovatelje koji su pomogli i u budućnosti će pomoći završetak radova ovog velikog i iznimno važnog projekta.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović uz dužnosnike HDZ-a BiH i HNS-a, sa svih razina vlasti, obraćajući se nazočnima, kazao je kako ga iznimno raduje što jedan ovakav neizmjerno dragocjen objekt na kojeg se svi zajedno možemo ponositi, uspješno privodi kraju.

„Ovaj dragocijen objekt svjedoči našoj kulturi i tradiciji, našoj katoličkoj vjeri i vjerujem kako će biti na ponos svakome tko bude prolazio ovim prostorom, osobito svakom Hrvatu. Ako smo mi uspjeli svojim djelovanjem zadnjih nekoliko godina pomoći da danas imamo ovakvu razinu ovog objekta, siguran sam da ćemo dati i doprinos da se i u potpunosti završi i na tome svakako neće stati, poručio je predsjednik Čović.

„Bio sam u prigodi da budem prijatelj sa našim gvardijanom Mariom i zato ovo večeras doživljavam kao jednu posebni večer zahvale i na ponos mi je ovakvo zajedništvo u izgradnji. Zato ne sumnjam u ove sve drage ljude ovdje da će se i dalje zalagati i pomagati. Na kraju se zahvaljujem svima koji ste se ugradili u ovakav objekat, zahvaljujem se svima onima s kojima ćemo zajednički graditi BiH i sva ona mjesta gdje se jedan narod osjeća manjinskim da bude jedan narod svjestan svoje pozicije i da gradimo bolji prostor za život“, kazao je dr. Čović.

Žana Ćorić izaslanica Zvonke Milasa državnog tajnika Središnjeg državnog ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, kazala je kako će ovaj ured i u budućnosti nastaviti podupirati kulturne projekte na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine.

Nazočnima su se obratili i fra Mario Divković, bivši gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli koji se zahvalio svima koji su na bilo koji način pomogli u izgradnji HKC „Sveti Franjo“, dok je fra Željko Nikolić, novi gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli kazao je kako će pokušati nastaviti što je fra Mario započeo.

Pored dužnosnika Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, Večeri zahvale nazočili su i mnogobrojni gospodarstvenici, kulturni djelatnici, te mnogi drugi dobrotvori koji su podržavali i još uvijke podržavaju završetak ovog projekta.

Predsjednik Čović ovom prilikom susreo se i razgovarao i sa novim predsjednikom HKD "Napredak" dr. Nikolom Čiča.

Izdvajamo

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine dr. Dragan Čović čestitao je reisu-l-ulemi Huseinu ef. Kavazoviću na...
Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović razgovarao je danas na Kupresu sa izaslanstvom udruga proisteklih iz Domovinskog...
Klauzura Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine održana je danas na Kupresu. Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović, predstavio je...
Predsjedništvo HDZ-a BiH na Kupresu je večeras održalo svoju 5. sjednicu te raspravljalo o nizu aktualno političkih tema. Nastavno na danas...