Vijesti Node

Gradonačelnik dr. Anto Domić otvorio novoizgrađeni most u Omerbegovači

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, simboličnim presijecanjem vrpce, otvorio je danas novoizgrađeni most na rijeci Zovičici u naselju Omerbegovača. Uz gradonačelnika dr. Domić, nazočili su i dogradonačelnik Esed Kadrić i predstojnica Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić. Ukupna vrijednost ovog projekta je 160.000 KM, a sredstva su osigurana iz kredita Svjetske banke.

Gradonačelnik Domić razgovarao je na svečanosti otvorenja s žiteljima ovog dijela Omerbegovače o najznačajnijem projektu nakon elementarnih nepogoda i pretrpjelih šteta iz 2014. godine koje su načinjene i na mostu preko rijeke Zovičice. Brojni žitelji nisu krili zadovoljstvo što je napokon izgrađen novi funkcionalniji most i njegovom svečanom otvaranju prisustvovali su mnogi.

“On je od iznimnog značaja iz nekoliko razloga. Prvi je što je stari most bio slabe protočne moći i činio je štetu kod poplava. Raniji most je bio uži i to je svakako činilo opasnost u prometu. Sada imamo dovoljnu širinu i imat ćemo bolju protočnost na cesti ali imamo i bolju protočnost rijeke”, kazao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

“Ovo je lokalni put koji je važan za cijelu dionicu, od Brčkog do Štrepaca. Svi su infrastrukturni projekti jako važni ali mostovi svakako imaju posebnu važnost”, dodao je Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Ibrahim Bajrić, predsjednik Mjesne zajednice Omerbegovača je naglasio da je u pitanju jedan suvremeni most koji može da podnese veliki teret čime smo riješili i pitanje poplava u ovom dijelu.

Predstojnica Odjela za javne poslove Vlade Brčko distrikta BiH Svjetlana Čivčić je pojasnila da je most dug 11 metara, širina kolovoza je 5,5 metara, a ukupna širina sa pješačkim stazama 9,5 metara. Prema njenim riječima na području Distrikta, preko kredita Svjetske banke, radi se još nekoliko infrastrukturnih projekata koji su u fazi projektiranja i dokumentiranja. U planu je i most u MZ Bijela te na magistralnom putu u Krepšiću.

 

HDZ BiH Brčko distrikt

Izdvajamo

Sugovornici su razgovarali o političkoj situaciji u BiH koja je usložnjena u proteklom razdoblju. Ocijenjeno je da je u cilju zaustavljanja...
Članovi Predsjedništva BiH su upoznali političke direktore iz zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira s trenutačnom političkom...
Sveučilišta su iznimne vrste institucija stvorene da budu trajne i izdržljive. Mudro dizajnirana, vođena i financirana postaju stupovi našeg društva...
Na sastanku izaslanstava Bosne i Hercegovine i Republike Srbije razgovarano je o bilateralnim odnosima dvije države, posebno ekonomskoj suradnji, te...