Vijesti Node

Prijem kod gradonačelnika za prim. dr. Zlatu Paprić povodom dodijeljenog priznanja za dostignuća u svojoj oblasti

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić i predstojnica Odjela za zdravstvo i ostale usluge dr. Anđa Nikolić primili su danas u Gradskoj vijećnici prim. dr. Zlatu Paprić voditeljicu Centra za mentalno zdravlje u Brčko distriktu povodom priznanja koje je dr. Paprić dodijeljeno od strane Europskog centra za razvoj za dostignuća u svojoj oblasti. Priznanje je uručeno u ožujku tekuće godine, a povodom obilježavanja 16. obljetnice od osnutka Brčko distrikta BiH od strane Lars Gunar Wigemarka, voditelja Izaslanstva EU i specijalnog predstavnika Europske unije u BiH.

Naime, dr. Zlata Paprić osnivač je Centra za mentalno zdravlje koja se maksimalno posvetila razvoju centra prepoznatog ne samo u našoj zemlji i regiji nego i diljem Europe, a koji je samo jedan u nizu dokaza kvalitetnog i predanog rada.

“Naročito je ovo vrijedna nagrada jer dolazi od prvog čovjeka Europske unije u BiH i što se ovakve nagrade dodjeljuju vrlo rijetko, samo za izuzetno postignute rezultate. Nadam se i duboko sam uvjeren da će dr. Paprić nastaviti i dalje raditi kao i do sada, stečeno iskustvo i znanje puno lakše implementirati, ali se nadam da ćemo i mi to znati prepoznati, cijeniti i na adekvatan način stimulirati”, izjavio je nakon prijema gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić. On je posebice naglasio da je ovo priznanje dokaz da se rad isplati, koliko god to netko primijetio ili ne.

“Vjerujte mi da na svakoj konferenciji na kojoj budem prisutna istaknem rad dr. Paprić i svih kolega koji su se posebno istaknuli u svojoj branši”, dodala je predstojnica Odjela za zdravstvo dr. Anđa Nikolić.

“Ja bih za ovo priznanje koje sam dobila rekla da je ono namijenjeno kako meni kao voditelju tima Centra za mentalno zdravlje tako i suradnicima sa kojima radim proteklih 15 godina. Možda ono ima posebnu simboliku jer je došlo u vrijeme kada obilježavamo 15 godina rada CMZ-a Brčko distrikta BiH”, kazala je prim. dr. Paprić.

Prema njenim riječima Centar za mentalno zdravlje Brčko je od početka bio uključen u reformu mentalne zdravstvene zaštite Bosne i Hercegovine.

"Predstavlja primjer noviteta uvedenih u rad, a zbog kvalitetnog rada bio je i predstavnik  BiH 2014. godine. Aktivni su i u forumima BiH koji idu prema zemljama jugoistočne Europe gdje je BiH lider u reformi mentalnog zdravlja", ustvrdila je voditeljica CMZ-a u Distriktu prim.dr. Zlata Paprić.

(HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt)

Izdvajamo

Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini Vama i svim...
Rok za provedbu odluke Ustavnog suda BiH glede izmjene Izbornog zakona koji se tiče legitimnog izbora izaslanika u Dom naroda istječe 6. srpnja....
Središnja svečanost 25. obljetnice akcije oslobađanja grada Mostara i doline Neretve "Lipanjske zore 2017" upriličena je u Mostaru polaganjem vijenca...
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je tijekom 24-godišnjeg djelovanja pokazao da ni nositelji najviših funkcija nisu imuni od...