Vijesti Node

Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom HDZ-a BiH boravio u radnoj posjeti Drvaru

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom je boravio je jučer u Bosanskom Grahovu i Drvaru.

Radnoj posjeti uz predsjednika Čovića nazočili su Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine  BiH, Jozo Bagarić predsjednik Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Boris Barun, zastupnik u Zastupničkom domu P FBiH, Draško Dalić, predsjednik Vlade HBŽ-a sa ministrima u Vladi.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u pratnji stranačkog izaslanstva nakon Bosanskog Grahova održao je sastanak i sa članovima OO HDZ BiH Drvar.

Predsjednik općinskog odbora i nositelj liste za općinsko vijeće Drvar Stijepo Vukančić predstavio je rad i djelovanje ovog odbora, te plan za predstojeće lokalne izbore, kako bi osvojili veći broj mandata u općinskom vijeću. Na sastanku su se mnogi okupljeni informirali o stanju, prilikama i mogućnostima ovog kraja te je tražena konkretna pomoć visokog izaslanstva HDZ-a BiH oko nekih poteškoća s kojima se stanovništvo Drvara susreće.

Predsjednik Čović sa stranačkim dužnosnicima informirao nazočne o trenutnom stanju u BiH i o značaju lokalnih izbora. Kazao je kako će se svi uključiti u rješavanje ili pronalaženje rješenja problema koji tište stanovništvo Drvara. Također je izraženo uvjerenje da će nositelji vlasti iz reda hrvatskog naroda na svim razinama u BiH dati doprinos da ostanak Hrvata u svim područjima BiH pa tako i Drvara bude prioritet djelovanja. Visoko izaslanstvo je dalo punu potporu i kandidatima na listi za općinsko vijeće Drvar za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Nakon radnog sastanka, izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem, obišlo je i privatna poduzeća, najprije „TO-MA“ d.o.o. privatno hrvatsko poduzeće u izgradnji, koje se bavi proizvodnjom Euro paleta. Razgovaralo se na temu proizvodnog programa i zapošljavanja te pomoći od institucija vlasti.

Izaslanstvo je posjetilo „Woodland“ d.o.o. privatno hrvatsko poduzeće koje se bavi proizvodnjom peleta i koje zapošljava 35 ljudi. Na sastanku i obilasku pogona, razgovaralo se na temu trenutnog stanja, zapošljavanja kao i konkretnim problemima s kojim se privatna poduzeća suočavaju u poslovanju.

Obilazak i posjetu privatnim poduzećima, zaključeno je u  poduzeću „D.I.M.“ d.o.o. koje se nalazi na putu Drvar-Petrovac. I ovdje se razgovaralo na temu trenutnog stanja u poduzeću i okruženju, mogućnostima proširivanja kapaciteta te trenutnim  potrebama privatnih poduzeća od institucija vlasti.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...