Vijesti Node

Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom HDZ-a BiH boravio u radnoj posjeti Drvaru

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović s izaslanstvom je boravio je jučer u Bosanskom Grahovu i Drvaru.

Radnoj posjeti uz predsjednika Čovića nazočili su Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine  BiH, Jozo Bagarić predsjednik Kluba HDZ-a BiH u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH, Boris Barun, zastupnik u Zastupničkom domu P FBiH, Draško Dalić, predsjednik Vlade HBŽ-a sa ministrima u Vladi.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović u pratnji stranačkog izaslanstva nakon Bosanskog Grahova održao je sastanak i sa članovima OO HDZ BiH Drvar.

Predsjednik općinskog odbora i nositelj liste za općinsko vijeće Drvar Stijepo Vukančić predstavio je rad i djelovanje ovog odbora, te plan za predstojeće lokalne izbore, kako bi osvojili veći broj mandata u općinskom vijeću. Na sastanku su se mnogi okupljeni informirali o stanju, prilikama i mogućnostima ovog kraja te je tražena konkretna pomoć visokog izaslanstva HDZ-a BiH oko nekih poteškoća s kojima se stanovništvo Drvara susreće.

Predsjednik Čović sa stranačkim dužnosnicima informirao nazočne o trenutnom stanju u BiH i o značaju lokalnih izbora. Kazao je kako će se svi uključiti u rješavanje ili pronalaženje rješenja problema koji tište stanovništvo Drvara. Također je izraženo uvjerenje da će nositelji vlasti iz reda hrvatskog naroda na svim razinama u BiH dati doprinos da ostanak Hrvata u svim područjima BiH pa tako i Drvara bude prioritet djelovanja. Visoko izaslanstvo je dalo punu potporu i kandidatima na listi za općinsko vijeće Drvar za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Nakon radnog sastanka, izaslanstvo HDZ-a BiH na čelu s dr. Draganom Čovićem, obišlo je i privatna poduzeća, najprije „TO-MA“ d.o.o. privatno hrvatsko poduzeće u izgradnji, koje se bavi proizvodnjom Euro paleta. Razgovaralo se na temu proizvodnog programa i zapošljavanja te pomoći od institucija vlasti.

Izaslanstvo je posjetilo „Woodland“ d.o.o. privatno hrvatsko poduzeće koje se bavi proizvodnjom peleta i koje zapošljava 35 ljudi. Na sastanku i obilasku pogona, razgovaralo se na temu trenutnog stanja, zapošljavanja kao i konkretnim problemima s kojim se privatna poduzeća suočavaju u poslovanju.

Obilazak i posjetu privatnim poduzećima, zaključeno je u  poduzeću „D.I.M.“ d.o.o. koje se nalazi na putu Drvar-Petrovac. I ovdje se razgovaralo na temu trenutnog stanja u poduzeću i okruženju, mogućnostima proširivanja kapaciteta te trenutnim  potrebama privatnih poduzeća od institucija vlasti.

Izdvajamo

Nakon završetka posljednje sesije dvodnevnog znanstveno-stručnog skupa "Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu" rektor...
U Neumu je danas drugi dan Znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem "Rješenje hrvatskog pitanja za europsku Bosnu i Hercegovinu", a na...
Sinoć je u Neumu održana donatorska večer s aukcijom slika za Udrugu „fra Slavko Barbarić“ iz Međugorja u okviru programa znanstveno-stručnog skupa s...
Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, je kazao da je siguran da je BiH nezaustavljiva na putu u Europsku Uniju, te je izrazio nadu da će...