Vijesti Node

Neum svečano obilježio 26. obljetnicu utemeljenja HDZ-a BiH

Svečanom tribinom sinoć je u Neumu obilježena 26. obljetnica utemeljenja Hrvatske demokratske zajednice te je održan i Središnji predizborni skup za nadolazeće Lokalne izbore u Bosni i Hercercegovini koji će se održati 2. listopada.

Svečano obilježavanje 26. obljetnice, počelo je molitvom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju u Neumu, a nastavljeno u dvorani Grand hotela Neum svečanom tribinom.

U prepunoj dvorani članovi, simpatizeri i prijatelji stranke dočekali su izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno dr. Draganom Čovićem, predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH.

Visoko stranačko izaslanstvo koje je posjetilo Neum, činili su Borjana Krišto, zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Mladen Bošković, član Predsjedništva HDZ-a BiH i dopredsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, Jelka Milićević, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i ministrica financija u Vladi F BiH, Bariša Čolak, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH, te ostali visoki dužnosnici izvršne i zakonodavne vlasti na državnoj, federalnoj i županijskoj razini.

Predsjednik OO HDZ-a BiH Neum i kandidat za načelnika općine Neum dr. Živko Matuško u svome govoru se osvnuo na početke organiziranja Hrvatske demokratske zajednice u Neumu davne 1990-te godine i izrazio zahvalu svim ljudima koji su u to vrijeme imali znanja i mudrosti, te osnovali odbor koji je postao dio jedne uspiješne, stožerne stranke hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini. Dr. Matuško u svome obraćanju je iznio i kronologiju razvoja stranke kroz cijelo vrijeme njenog djelovanja u Neumu, te posebno naglasio doprinos koji ulažu mladež i zajednica žena HDZ-a BiH u ovom odboru.

Dr. Matuško je predstavio plan i program za buduće razdoblje, a pozvao sve nazočne članove i simpatizere da iziđu u što većem broju na predstojeće izbore i svoj glas daju listi HDZ-a BiH.

Nazočnima se predstavio i nositelj liste HDZ-a BiH za općinsko vijeće Neum, Mirko Pavlović, izrazivši uvjerenje kako je lista HDZ-a BiH pobjednička lista na predstojećim lokalnim izborima, jer se na njoj nalaze ugledni, kvalitetni i vjerodostojni ljudi.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru na sve uspone i padove HDZ-a BiH od samog početka, kazavši kako se danas stranka transformirala i pozicionirala kao moderna europska stranka. Stranka koja uz sva podmetanja politički život u Bosni i Hercegovini i ravnopravnost sva tri naroda, nastoji organizirati kroz europske vrijednosti što posebno dokaziva zadnih mjeseci kao predvodnica europskog puta Bosne i Hercegovine. „Danas je sasvim sigurno da će mo 20-og ovog mjeseca imati pozitivno svijetlo na zahtijev za europski put, kao što je sigurno da će mo iduće godine dobiti kandidatski status za članstvo u Europkoj uniji, uz mnoga ohrabrivanja ali i negodovanja, dobronamjerni prijatelji su nam rekli kako je upravo ovo jedini put za ostvarivanje jednakopravnosti. Izborom kandidata HDZ-a BiH za općinsko vijeće kao i kandidata za načelnika, povezujemo jednu vertikalu od općinske, županijske, entitetske i državne vlasti koja može odgovoriti na svaki izazov Neuma, ali i na svaki izazov hrvatskog naroda u BiH. Izađite na izbore i podržite ovu listu, budite pokretači pozitivnih stvari i ne sumljajte u bolje dane hrvatskog naroda u ovdje u Neumu“, zaključio je dr. Čović u svome obraćanju.

Na svečanosti su predstavljeni i kandidati HDZ-a BiH za općinsko vijeće.

Izdvajamo

Razgovarajući o braniteljima i braniteljskoj populaciji, zaštiti digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja, te spriječavanje iskrivljavanja...
Na danas održanom sastanku predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića sa Predsjedništvom Zajednice žena HDZ-a BiH, razgorano je o aktualnim političkim...
Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH danas je u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH, održalo radni sastanak sa predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem na kojem su...
Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH je danas u Mostaru u Domu HDZ-a BiH na poziv predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića održalo svoju 8....