Vijesti Node

U prepunoj dvorani u Tuzli održan predizborni skup HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je predizbornom skupu i predstavljanju liste HDZ BiH Tuzla u prepunoj Kristalnoj dvorani hotela Tuzla gdje su predstavljena načela na kojima će budući izabrani vijećnici HDZ-a BiH u GV Tuzla temeljiti svoj rad, a to su: zajedništvo, multietičnost, jačanje statusa mjesne zajednice, bolji položaj našeg sela i ekologija.

Dr. Čović dao je bezuvjetnu potporu listi HDZ-a BiH Tuzla. Istaknuo je kako je potrebno promijeniti politički ambijent u Tuzli kako bi se svi osjećali svoj na svome.

„Drago mi je da su ostale stranke shvatile da podijeljenost nema smisla i da podržavaju listu HDZ-a BiH. To nas osnažuje da danas i vama ovdje mogu obećati da će HDZ BiH imati načelnike i gradonačelnike u svakoj sredini gdje smo većina. To su 23 općine u BiH. Siguran sam da ćemo u tim sredinama imati i većinu vijećnika, ali svjestan sam da to neće doći samo od sebe, i zato nemojmo podcijeniti da ćemo to lako uraditi.“  istaknuo je dr. Čović.

„Skrenuli ste mi pozornost da sam nedavno rekao da smo mi Hrvati manjina ovdje u Tuzli. Upravo iz toga razloga Tuzla će biti jedan poseban prioritet kada je u pitanju politika HDZ-a BiH. Imamo razloga vjerovati da nećemo imati samo dva predstavnika u gradskom vijeću Tuzle. Imamo kapacitet, snagu i opredijeljenost.  Uvjeren sam da ono što radimo u BiH daje jednu potpuno novu dimenziju našoj državi. Kada smo se prijavili da apliciramo za članstvo u Europskoj uniji neki su to smatrali šalom, a za tri dana dobit ćemo pozitivno svjetlo. To je već riješeno.“

„Moramo sami graditi ambijent da bi nas sutra bilo više ovdje u Tuzli. Imajte na umu da HDZ BiH i njeni predstavnici i ja kao hrvatski član Predsjedništva BiH, kao i svi nositelju u vlasti, kako izvršnoj tako i zakonodavnoj do kraja stoje na dispoziciji vama koji ćete sutra predstavljati Hrvate u Gradskom vijeću naše Tuzle.“ – poručio je na kraju svoga govora  dr. Čović.

Svim nazočnima obratio se i nositelj liste HDZ-a i HNS-a BiH za GV Tuzla, Ivica Kovačević.

On je zahvalio svima koji posljednih 26 godina daju svoj doprinos Hrvatskoj demokratskoj zajednici BiH i čine sve za opstojnost Hrvatskog naroda na ovim prostorima.

„Vijećnici HDZ-a BiH u GV Tuzla u svim mandatima do sada uvijek su bili spremni dati svoj puni doprinos, te raditi za dobro svih naših sugrađana. Aktualne vlasti to nikada nisu znale prepoznati i cijeniti. Želimo živjeti životom dostojna vremenu 21. stoljeća.“ – naglasio je Kovačević.

„Mi u HDZ-u BiH želimo i zazivamo promjene. Zazivamo promjene, ne da bi smo dijelili Tuzlu i privatizirali javna poduzeća kako to neki rade, nego da bismo radili pozitivne promjene. Mi nismo i ne možemo nikada biti neprijatelji ovoga grada.“ – dodao je na kraju Kovačević.

Na ovom predizbornom skupu, okupljenima su se još obratili i predsjednik ŽO HDZ BiH Soli, Zvonimir Banović, te predstavnici Mladeži i Zajednice žena i potpredsjednici GO HDZ BiH Tuzla, Nikica Vidović i Jasminka Mijatović koji su poslali prigodne poruke okupljenima.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...