Vijesti Node

Usora održala središnji predizborni skup HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je predizbornom skupu i predstavljanju liste HDZ-a BiH u Usori.

U prepunoj dvorani Doma kulture Žabljak u Usori, članovi, simpatizeri, prijatelji stranke kao i Zvonimir Anđelić kandidat za načelnika  te kandidati s liste za općinsko vijeće Usora dočekali su izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno dr. Draganom Čovićem.

Prvi govornik, Ivo Suvala, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Usora, u svom je govoru pozvao sve nazočne na promjene koje Usori mogu omogućiti dostojan život na ovom prodručju. Također je iskazao i uvjerenje da će na idućim Lokalnim izborima Usora znati izabrati dobar program koji su predstavili kandidati za Općinsko vijeće HDZ-a BiH u Usori.

Zvonimir Anđelić kandidat za načelnika  općine Usora u svome obraćanu osvrnuo se na mali dio onih stvari koje je prezentirao u svome programu kao kandidat za načelnika. Anđelić je naglasio kako će inzistirati na rješavanju problema koje stanovnike Usore pogađaju, a godinama se ne rješavaju.

„Svjedoci ste da imamo podršku sa svih razina vlasti u BiH. Na Vama je da nam date podršku 02. listopada, da date glas Za našu Usoru. Promicanje obitelji kao temeljne vrednote hrvatskoga naroda, posebno u ova vremena gdje naše hrvatske obitelji tiho nestaju sa ovih naših prostora. Raditi ćemo na povezivanju svih političkih predstavnika hrvatskog naroda iz BiH, preko Hrvatskog narodnog sabora, gospodarstvenika i medija, političkih vjerskih, društvenih, kulturnih i drugih institucija. Raditi na unapređivanju uvjeta života a osobito neuposlenih, mladih, starih i nemoćnih. Učiniti da općina Usora istinski zaživi i počne djelovati kao institucija svih žitelja ove općine“, zaključio je svoj govor kandidat HDZ-a BiH za načelnika Usore Zvonimir Anđelić.

Ivo Tadić predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije i izaslanik u Domu naroda Federacije BiH kratko je pozdravio nazočne te pozvao sve okupljene u Usori da na predstojećim izborima glasaju za promjene, glasaju za listu HDZ-a BiH i kandidata za načelnika Zvonimira Anđelića. Vođeni načelima na kojima će izabrani načelnik i izabrani vijećnici a to je prije svega borba za hrvatsku Usoru, borba da Usora bude ravnopravna sa susjednom općinom Tešanj kada su u pitanji sporovi (Lovište, stadion Topolik, bunarevi, most, hitna služba...) da budemo ravnopravni u županiji, u federaciji u državi BiH uz ovakvo stanje to se može promjeniti ukoliko i svi sami izaberete promjene na predstojećim izborima i podržite našeg kandidata za načelika Usore, Zvonimira Anđelića, zaključio je svoj govor predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije Ivo Tadić.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te da će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH. Kako bi u ovome projektu uspijeli, vi nemojte dozvoliti da Usora ostane po strani. Mnoštvo predstavljenih projekata mogu se rješiti, ali da ih riješimo do kraja moramu uključiti i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, preko Vijeća ministara BiH a jednako tako i naše dužnosnike iz Vlade Federacije BiH ali i vi morate biti za promjene koje moraju doći s lokalne razine.

Izborom kandidata HDZ-a BiH za općinsko vijeće kao i kandidata za načelnika Usore, povezujemo jednu vertikalu od općinske, županijske, entitetske i državne vlasti koja može odgovoriti svim zahtjevima, a na vama je da se odlučite. Ja vas uvjeravam da će se već iduće godine neki od projekata i završiti, a sve je u vašim rukama, zato izađite na izbore“, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

Danas je u Mostaru održana 24. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH, a nakon toga i 6. proširena sjednica Središnjeg odbora. Raspravljalo o aktualnoj...
Galerija “Ovnak” organizirala je sinoć u Vitezu korizmenu izložbu i koncert pod nazivom “Golgota”. Izložbi i koncertu nazočilo je i visoko...
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović završio je predsjedanje Predsjedništvom BiH koje je obavljao od 17. srpnja 2017. do 17. ožujka 2018...
Na Znanstveno- stručnom skupu „RJEŠENJE HRVATSKOG PITANJA ZA EUROPSKU BOSNU I HERCEGOVINU“ usvojeni su zaključci koje donosimo u nastavku:...