Vijesti Node

Usora održala središnji predizborni skup HDZ-a BiH

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član predsjedništva BiH dr. Dragan Čović, uz stranačko izaslanstvo, nazočio je predizbornom skupu i predstavljanju liste HDZ-a BiH u Usori.

U prepunoj dvorani Doma kulture Žabljak u Usori, članovi, simpatizeri, prijatelji stranke kao i Zvonimir Anđelić kandidat za načelnika  te kandidati s liste za općinsko vijeće Usora dočekali su izaslanstvo HDZ-a BiH, predvođeno dr. Draganom Čovićem.

Prvi govornik, Ivo Suvala, nositelj liste HDZ BiH za Općinsko vijeće Usora, u svom je govoru pozvao sve nazočne na promjene koje Usori mogu omogućiti dostojan život na ovom prodručju. Također je iskazao i uvjerenje da će na idućim Lokalnim izborima Usora znati izabrati dobar program koji su predstavili kandidati za Općinsko vijeće HDZ-a BiH u Usori.

Zvonimir Anđelić kandidat za načelnika  općine Usora u svome obraćanu osvrnuo se na mali dio onih stvari koje je prezentirao u svome programu kao kandidat za načelnika. Anđelić je naglasio kako će inzistirati na rješavanju problema koje stanovnike Usore pogađaju, a godinama se ne rješavaju.

„Svjedoci ste da imamo podršku sa svih razina vlasti u BiH. Na Vama je da nam date podršku 02. listopada, da date glas Za našu Usoru. Promicanje obitelji kao temeljne vrednote hrvatskoga naroda, posebno u ova vremena gdje naše hrvatske obitelji tiho nestaju sa ovih naših prostora. Raditi ćemo na povezivanju svih političkih predstavnika hrvatskog naroda iz BiH, preko Hrvatskog narodnog sabora, gospodarstvenika i medija, političkih vjerskih, društvenih, kulturnih i drugih institucija. Raditi na unapređivanju uvjeta života a osobito neuposlenih, mladih, starih i nemoćnih. Učiniti da općina Usora istinski zaživi i počne djelovati kao institucija svih žitelja ove općine“, zaključio je svoj govor kandidat HDZ-a BiH za načelnika Usore Zvonimir Anđelić.

Ivo Tadić predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije i izaslanik u Domu naroda Federacije BiH kratko je pozdravio nazočne te pozvao sve okupljene u Usori da na predstojećim izborima glasaju za promjene, glasaju za listu HDZ-a BiH i kandidata za načelnika Zvonimira Anđelića. Vođeni načelima na kojima će izabrani načelnik i izabrani vijećnici a to je prije svega borba za hrvatsku Usoru, borba da Usora bude ravnopravna sa susjednom općinom Tešanj kada su u pitanji sporovi (Lovište, stadion Topolik, bunarevi, most, hitna služba...) da budemo ravnopravni u županiji, u federaciji u državi BiH uz ovakvo stanje to se može promjeniti ukoliko i svi sami izaberete promjene na predstojećim izborima i podržite našeg kandidata za načelika Usore, Zvonimira Anđelića, zaključio je svoj govor predsjednik ŽO HDZ BiH ZE-DO županije Ivo Tadić.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te da će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH. Kako bi u ovome projektu uspijeli, vi nemojte dozvoliti da Usora ostane po strani. Mnoštvo predstavljenih projekata mogu se rješiti, ali da ih riješimo do kraja moramu uključiti i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, preko Vijeća ministara BiH a jednako tako i naše dužnosnike iz Vlade Federacije BiH ali i vi morate biti za promjene koje moraju doći s lokalne razine.

Izborom kandidata HDZ-a BiH za općinsko vijeće kao i kandidata za načelnika Usore, povezujemo jednu vertikalu od općinske, županijske, entitetske i državne vlasti koja može odgovoriti svim zahtjevima, a na vama je da se odlučite. Ja vas uvjeravam da će se već iduće godine neki od projekata i završiti, a sve je u vašim rukama, zato izađite na izbore“, kazao je dr. Čović.

Izdvajamo

Danas u Sarajevo stiže turski predsjednik Erdogan. Održat će veliki predizborni skup turske dijaspore. Navodno su ostale europske zemlje odbile...
Visoko izaslanstvo BiH, koje su predvodili hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, nazočilo je 18....
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas predavanje „O ljudskim pravima u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na status...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je u Usori nakon održane svečane sjednice Općinskog vijeća Usora,...