Vijesti Node

Hrvatsko zajedništvo za bolji Vitez

Do posljednjeg mjesta popunjenoj, kazališnoj dvorani Hrvatskog doma u Vitezu održan je predizborni skup koalicije HDZ BiH, HSS Stjepana Radića, HSP, HKDU uoči nastupajućih Lokalnih izbora 02. listopada 2016. godine.

Svojom nazočnošću skup su uveličali, te kandidatima potporu dali i visoki dužnosnici HDZ BiH predvođeni hrvatskim članom Predsjedništva BiH, predsjednikom HDZ BiH i HNS dr. Draganom Čovićem. Izuzev dr. Čovića u izaslanstvu su bili i zamjenica predsjednika HDZ BiH i zamjenica predsjedatelja ZD PS BiH Borjana Krišto, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, predsjednica ZŽ HDZBiH KKK i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, predsjedateljica DN PFBiH i članica Predsjedništva HDZBiH Lidija Bradara, dopredsjednik DN PS BiH Bariša Čolak, predsjednik Kluba zastupnika u ZD PS BiH i član Predsjedništva HDZ  BiH Nikola Lovrinović, i član Predsjedništva HDZ BiH Mijo Matanović i ministrica obrazovanja, kulture, znanosti i sporta ŽSB Katica Čerkez.

U svojstvu domaćina nazočne je uvodnim riječima, nakon himne hrvatskog naroda u izvedbi Viteških akorda i minute šutnje za poginule hrvatske branitelje i preminule članice i članove HDZ BiH, pozdravio predsjednik OO HDZ BiH Vitez i zastupnik u Zastupničkom domu Paralmenta F BiH Boris Marjanović. Pozvao je nazočne na zajedništvo, na zbijanje redova uoči Lokalnih izbora, koji su, kako je kazao uvijek za hrvatski narod osobitno važni.

Listu kandidata za Općinsko vijeće prezentirao je njen nositelj Ranko Križanović, istaknuvši spremnost za predan rad svih kandidata s koalicijske liste za bolji, uređeniji i moderniji Vitez. Nekoliko puta prekidan gromoglasnim pljeskom Križanović je govorio i o važnosti razvoja kulture i sporta u Vitezu.

Središnja osoba ovih izbora, zajednički kandidat svih stranaka s hrvatskim predznakom i budući načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak-Matić u svome nastupu istaknuo je ključne smjernice svoga programa kojeg planira, uz potporu sugrađana i budućih vjećnika te općinskih službi i provesti. „Općinska administracija nije nikakva velika vlast. To je težak i rudarski posao koji za krajnji cilj ima bolji i kvalitetniji život u općini. Moramo dodatno osnažiti naše komunalne usluge, realizirati ključne projekte o kojima godinama pričamo, te svima omogućiti ugodan život u našem Vitezu“, kazao je, između ostalog Bošnjak-Matić tijekom ovoga skupa.

Na koncu skupa sve nazočne je pozdravio i hrvatski član Predsjedništva BiH, predsjednik HDZ BiH i HNS dr. Dragan Čović. Predsjednik Čović pozdravio je mudrost i spremnost predvodnika hrvatskih u Vitezu koji su napravili dogovor u svezi zajedničkog nastupa na ovim izborima, jer, kako je kazao, radi se o prebitnim stvarima da bi se oko nekih sitnih stvari dijelili. Također, predsjednik Čović istaknuo je punu spremnost da podrži projekte koje Vitez nominira, te je dao punu potporu kandidatima HDZ BiH za Lokalne izbore.

Obzirom da je ovo bio skup za TO Centar i Stari Vitez posebno su predstavljeni kandidati iz ovih ogranaka, a riječ je o Adrijani Peša, Oliveru Grebenaru, Aniti Grabovac, Liljani Pranjković-Kovač i Jeleni Omazić. Nakon službenog dijela skupa na platou ispred Hrvatskog doma u središtu Viteza organizano je druženje visokog izaslanstva HDZBiH, kandidata za nastupajuće izbore i nazočnih stanovnika Viteza.

OO HDZ BiH Vitez

 

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...