Vijesti Node

Nova snaga za Novi Travnik – koalicija hrvatskih stranaka

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a i HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto te ostalim dužnosnicima s državne, federalne, županijske izvršne i zakonodavne razine vlasti nazočilo je Središnjem predizbornom skupu za Lokalne izbore 2016. godine u Novom Tavniku.

Prije početka Središnjeg predizbornog skupa, Visoko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće na spomen oblježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Općine Novi Travnik.

U prepunoj kino dvorani „Novi Travnik“ svim okupljenima obratio se dr. Dragan Čović koji je dao punu potporu kandidatu za načelnika Općine Novi Travnik i kandidatima s koalicijske liste za općinsko vijeće.

„Jedno veliko ohrabrenje svima onima koji su prepoznali potrebu da zajedno iziđemo na izbore. Uvjeren sam da ćemo kroz Hrvatski narodni sabor u svim sredinama pokazati koliko vrijedimo i kao narod. Iako najmalobrojniji na nama je da pokažemo da nismo najslabiji i da nas drugi mogu razdjeljivati. Zbog toga i jesam ponosan da smo zajedno.“ – kazao je dr. Čović.

Predsjednik Čović je istaknuo važnost dobivanja potvrde zahtijeva za članstvo u Europskoj uniji te kako to ne bi bilo moguće bez zalaganja svih nas zajedno.

„Ključni čimbenik koji mi s viših razina moramo riješiti jest pitanje izbornog zakona da možemo bez ičijeg uplitanja sami birati svoje predstavnike. To je put kojim Bosna i Hercegovina mora ići jer smo osuđeni na suživot u BiH. To je neminovnost i to treba biti naše bogatstvo, ali to moramo sami izboriti. U Bosni i Hercegovini će se lijepo živjeti onoliko koliko mi uložimo volje i truda u to.“ – istaknuo je dr. Čović.

Okupljenima se obratio i kandidat za načelnika Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo koji je poslao jasne poruke: „Političke stranke s hrvatskim predznakom u Novom Travniku postigne su sporazum o podršci meni kao kandidatu za načelnika Općine Novi Travnik. Hvala im što su smogli snage i prihvatili odgovornost podržati jednog kandidata, podržati budućnost Novog Travnika.“ – kazao je Dujo.

„Perspektiva Novog Travnika je europski put kao što je to prespektiva Bosne i Hercegovine. Krajnje je vrijeme za promjene. Da bi se one počele odvijati potrebna je nova vizija, novo vodstvo i novi program. Ja ne nudim prazna obećanja nego projekte i konkretne stvari. Moja očekivnja su realna. Samo s novim vodstvom možemo očekivati promjene. Novo vrijeme Novi Travnik!“ – istakao je kandidat za načelnika Općine Nov Travnik.

Okupljenima su se obratili i predsjednica OO HDZ BiH Novi Travnik Zdenka Džambas te nositelj koalicijske liste za općinsko vijeće Novi Travnik Nikola Milanović.

Izdvajamo

- Bosna i Hercegovina je u sličnoj situaciji bila već više puta i mislim da je bilo mnogo težih situacija od ove, s tim da, istina, nikada nismo bili...
Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović smatra da Europska unija neće donijeti nikakvu odluku koja...
            Uvaženi gospodine rektore Sveučilišta u Zagrebu profesore Boras, poštovani članovi...
U povodu dodjele počasnoga doktorata Sveučilišta u Zagrebu, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH akademik Dragan Čović danas je u...