Vijesti Node

Nova snaga za Novi Travnik – koalicija hrvatskih stranaka

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a i HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem, zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto te ostalim dužnosnicima s državne, federalne, županijske izvršne i zakonodavne razine vlasti nazočilo je Središnjem predizbornom skupu za Lokalne izbore 2016. godine u Novom Tavniku.

Prije početka Središnjeg predizbornog skupa, Visoko izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće na spomen oblježju poginulim hrvatskim braniteljima ispred zgrade Općine Novi Travnik.

U prepunoj kino dvorani „Novi Travnik“ svim okupljenima obratio se dr. Dragan Čović koji je dao punu potporu kandidatu za načelnika Općine Novi Travnik i kandidatima s koalicijske liste za općinsko vijeće.

„Jedno veliko ohrabrenje svima onima koji su prepoznali potrebu da zajedno iziđemo na izbore. Uvjeren sam da ćemo kroz Hrvatski narodni sabor u svim sredinama pokazati koliko vrijedimo i kao narod. Iako najmalobrojniji na nama je da pokažemo da nismo najslabiji i da nas drugi mogu razdjeljivati. Zbog toga i jesam ponosan da smo zajedno.“ – kazao je dr. Čović.

Predsjednik Čović je istaknuo važnost dobivanja potvrde zahtijeva za članstvo u Europskoj uniji te kako to ne bi bilo moguće bez zalaganja svih nas zajedno.

„Ključni čimbenik koji mi s viših razina moramo riješiti jest pitanje izbornog zakona da možemo bez ičijeg uplitanja sami birati svoje predstavnike. To je put kojim Bosna i Hercegovina mora ići jer smo osuđeni na suživot u BiH. To je neminovnost i to treba biti naše bogatstvo, ali to moramo sami izboriti. U Bosni i Hercegovini će se lijepo živjeti onoliko koliko mi uložimo volje i truda u to.“ – istaknuo je dr. Čović.

Okupljenima se obratio i kandidat za načelnika Općine Novi Travnik, Stjepan Dujo koji je poslao jasne poruke: „Političke stranke s hrvatskim predznakom u Novom Travniku postigne su sporazum o podršci meni kao kandidatu za načelnika Općine Novi Travnik. Hvala im što su smogli snage i prihvatili odgovornost podržati jednog kandidata, podržati budućnost Novog Travnika.“ – kazao je Dujo.

„Perspektiva Novog Travnika je europski put kao što je to prespektiva Bosne i Hercegovine. Krajnje je vrijeme za promjene. Da bi se one počele odvijati potrebna je nova vizija, novo vodstvo i novi program. Ja ne nudim prazna obećanja nego projekte i konkretne stvari. Moja očekivnja su realna. Samo s novim vodstvom možemo očekivati promjene. Novo vrijeme Novi Travnik!“ – istakao je kandidat za načelnika Općine Nov Travnik.

Okupljenima su se obratili i predsjednica OO HDZ BiH Novi Travnik Zdenka Džambas te nositelj koalicijske liste za općinsko vijeće Novi Travnik Nikola Milanović.

Izdvajamo

Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović sudjelovao je na svečanosti u povodu inauguracije predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića,...
Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini Vama i svim...
Rok za provedbu odluke Ustavnog suda BiH glede izmjene Izbornog zakona koji se tiče legitimnog izbora izaslanika u Dom naroda istječe 6. srpnja....
Središnja svečanost 25. obljetnice akcije oslobađanja grada Mostara i doline Neretve "Lipanjske zore 2017" upriličena je u Mostaru polaganjem vijenca...