Vijesti Node

Koalicija hrvatskih stranaka Travnika uz zajedničkog kandidata za načelnika Bojana Domića

Sinoć je u velikoj dvorani općine Travnik održan Središnji predizborni skup stranaka okupljenih oko „Hrvatske koalicije za Travnik“.

Na skupu i predstavljanju kandidata „Hrvatske koalicije za Travnik“ nazočili su, te kandidatima koalicije, potporu dali i visoki dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a predvođeni predsjednikom HDZ BiH i HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH, dr. Draganom Čovićem. U izaslanstvu su još bili i zamjenica predsjednika HDZ BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, dopredsjednik HDZ BiH i predsjednik FBiH Marinko Čavara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta F BiH Lidija Bradara, zamjenik predsjedatelja Doma naroda PS BiH Bariša Čolak, predsjednik kuba Hrvata u Zastupničkom domu PS BiH i član Predsjedništva HDZ  BiH Nikola Lovrinović, te ostali dužnosnici sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti.

Nositelj liste koalicije hrvatskih stranaka, dr. Velimir Valjan predstavio je kandidate s liste stranaka okupljenih oko „Hrvatske koalicije za Travnik“. Zajednička lista svih hrvatskih stranaka u Travniku pobjednička je lista u Travniku a to jamče kvalitetni kandidati „Hrvatske koalicije za Travnik, poručio je dr. Valjan.

Zajednički kandidat „Hrvatske koalicije za Travnik“ za načelnika općine, Bojan Domić istaknuo je pojedine točke svoga programa kojeg planira, uz potporu zajedničke liste i budućih vjećnika provoditi. „Svjesni opterećenja koje nose ovih dana, kandidiravši se na listi „Hrvatske koalicije za Travnik“ zajednički cilj i prioritete stavili smo u prvi plan a to su borba i opstojnost Hrvata ovoga grada“, kazao je Domić.

„Moramo dodatno osnažiti sve potencijale ovog grada i privesti ih svrsi, realizirati ključne projekte o kojima godinama pričamo, te svima omogućiti ugodan život u našem Travniku, posebno mladim, obrazovanim ljudima“, zaključio je kandidat za načelnika Travnika Bojan Domić.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović iskazao je zadovoljstvo postignutim dogovorom stranaka okupljenih oko „Hrvatske koalicije za Travnik“ i nastojanjima za zajednički pronalazak pravog rješenja za Hrvate Travnika. „Više optimizma i više vjere među nama samima a onda šaljemo i ostalim jasnu poruku da nas ima u ovim krajevima. Svjedoci ste posljednjih mjeseci oko dogovora i pregovora za Mostar koji su se odvijali, da ni u jednom trenutku nitko nije isključio ni Travnik is svih dogovora, i ne sumljajte da će to drugačije biti“, kazao je dr. Čović.

Dr. Čović je potvrdio kako je Vijeće za opće poslove Europske unije na sjednici u Bruxellesu dalo "zeleno svjetlo" zahtjevu BiH za članstvo u Uniji. Kazao je kako je to jedno ohrabrenje da sve što se radi u BiH mora dobiti potpuno novu dinamiku. „Vrijeme koje dolazi ispred nas, svjedočit će o drugačijem vremenu, boljem i pozitivnom vremenu za naš narod“, zaključio je dr. Čović te pozvao nazočne da 2. listopda glasaju za „Hrvatsku koaliciju za Travnik.

Prije početka skupa u Travniku, stranačko izaslanstvo posjetilo je bolnicu dr. Fra Mato Nikolić u Novoj Biloj te obišlo radove na izgradnji nove lamele bolnice.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...