Vijesti Node

Svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Livno i održan središnji predizborni skup

Sinoć je u Livnu svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja OO HDZ BiH Livno te je održan i središnji predizborni skup za predstojeće Lokalne izbore.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH, dr. Draganom Čovićem najprije je posjetilo županijsku bolnicu „Dr. fra Mihovil Sučić“ i Dom zdravlja u Livnu. U izaslanstvu su još bili i zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i zamjenica predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Borjana Krišto, dopredsjednik HDZ-a BiH i ministar financija i riznice u Vijeću ministara BiH Vjekoslav Bevanda te drugi dužnosnici sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH.

Svečanost obilježavanja 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Livno je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju poginulim za slobodu hrvatskog naroda. Obilježavanje svečane obljetnice, nastavilo se u prepunoj dvorani narodnog sveučilišta, gdje se okupio veliki broj članova i simpatizera HDZ BiH, utemeljitelja, te stranačkih dužnosnika.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratio predsjednik OO HDZ BiH Livno, Darinko Mihaljević, u svom obraćanju iznio je  kronologiju razvoja HDZ-a BiH u Livnu, za vrijeme ovih 26. godina, od utemeljenja do današnjeg dana. Također, odao je počast i priznanje svim onim koji su doprinijeli razvitku stranke, njezinom opstanku i dobrim rezultatima te izrazio uvjerenje da će HDZ BiH Livno i na ovim predstojećim izborima pokazati svoju snagu i zajedništvo.

Skupu se obratio i nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Krešimir Jolić, koji je predstavio listu kandidata za općinsko vijeće Livno. Jolić je u svome govoru kazao da je posebno ponosan na listu i ljude koji su na njoj, jer je to lista prvenstveno mladih i obrazovanih i iskusnih članova livanjskog HDZ-a, lista koja čini spoj iskustva i mladosti, lista koja će uvjerljivo dobiti većinu u općinskom vijeću.

Župan Splitsko - dalmatinske županije Ante Sanader, kao izaslanik predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića, uputio je riječi ohrabrenja i potpore kandidatu za načelnika i listi HDZ-a BiH.

Obraćajući se nazočnima, Luka Čelan načelnik Livna kazao je: „Večeras s vama želim podijeliti osjećaj zadovoljstva zbog činjenice koja vam je poznata procedura proglašenja naše općine gradom, koja je okončana u Zastupničkom domu PF BiH, a uskoro se očekuje da zakon po kojemu općina Livno dobiva status grada usvoji i Dom naroda P F BiH. Ovo je lijepa čestitka svima nama za 1124. rođendan našega Livna, koji proslavljamo za nekoliko dana 28. rujna 2016. Vidljivo je da smo puno toga uradili u našoj općini, također je vidljivo da i danas radimo. Zadovoljan sam činjenicom da smo zadržali, rekao bih milenijski kontinuitet urbanog Livna, imamo se čime ponositi i svjesni su toga svi oni koji istinski vole ovaj grad i žive u njemu.

Svi naši najznačajniji projekti su temeljeni na strategiji razvitka općine Livno, koja je izgrađena za razdoblje do 2023. godine, te smo danas u prilici govoriti o milijunskim projektima u našoj općini, o pitkoj vodi u svim kućanstvima naše općine, širenju gospodarskih zona, o kvalitetnoj infrastrukturi, o projektu proizvodnje tradicionalnog livanjskog sira u sklopu kojeg gradimo mini sirane malim proizvođačima koji će bit okupljeni oko zadruge i legalno sudjelovati na tržištu, o milijunskom projektu izgradnje gradske tržnice, te mnogim drugim jako važnim projektima u sklopu industrijske zone koji će donijeti investicije, proizvodnju i nova radna mjesta za ovu općinu i njene stanovnike. Budite uvjereni da ću se znati zauzeti za dobrobit svih naših građana sukladno ovlastima jedinice lokalne samouprave“.

Predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te da će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH.

„Mnoštvo predstavljenih projekata mogu se rješiti, ali da ih riješimo do kraja moramo uključiti i hrvatskog člana Predsjedništva BiH, preko Vijeća ministara BiH a jednako tako i naše dužnosnike iz Vlade Federacije BiH ali i vi morate biti za promjene koje moraju doći s lokalne razine“, kazao je dr. Čović.

Predsjednik Čović istaknuo je punu spremnost da podrži projekte koje Livno nominira, te je dao punu potporu kandidatima HDZ-a BiH za Lokalne izbore.

„Izađite na izbore i podržite ovu listu, budite pokretači pozitivnih stvari i ne sumljajte u bolje dane hrvatskog naroda u ovdje u Livnu“, zaključio je dr. Čović u svome obraćanju.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...