Vijesti Node

Koalicija hrvatskih stranaka Prozor/Rame uz zajedničkog kandidata za načelnika Antu Pavličevića

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto, nazočilo je Središnjem predizbornom skupu koalicije hrvatskih stranaka koji se održao u sportskoj dvorani Prozor/Rama.

Predsjednik Čović dao je punu potporu kandidatu za načelnika općine Rama, Anti Pavličeviću i kandidatima s liste hrvatske koalicije.

„Došlo je vrijeme da promijenimo odnose diljem Bosne i Hercegovine, a osobito ovdje u Rami. Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Rami, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost. Moramo provesti presudu Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić – Finci što u konačnici znači i reorganizaciju Bosne i Hercegovine i po mjeri Hrvatskog naroda pod čime se prije svega podrazumijeva  izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda“ – rekao je dr. Čović.

Predsjednik Čović zahvalio je svim strankama koje su prepoznale trenutak i shvatile da kroz zajedništvo možemo mnogo više. „Uvjeren sam da ako bude mudrosti unutar svih nas koji vodimo politiku u ime Hrvatskog naroda u BiH da će jedno posebno mjesto u toj politici imati politika koju vodimo oko Hrvatskog narodnog sabora“ – zaključio je dr. Čović.

Svim okupljenima obratio se i kandidat za načelnika općine Rama, Ante Pavličević koji se osvrnuo na probleme s kojima se Općina suočava, ponajprije nezaposlenost i iseljavanje mladih za koje je najodgovornija trenutna vlast. Pavličević je kazao kako je on kandidat koji će malo govoriti, a mnogo raditi te pozvao sve da svoj glas povjere njemu i kandidatima s liste hrvatske koalicije.

„Obećao sam sebi i vama da će moja kampanja za načelnika općine Prozor-Rama biti korektna, utemeljena na činjenicama i natjecanju vizija za prosperitet našeg zavičaja i svih ljudi koji u njemu žive i prema njemu životno gravitiraju“ – istaknuo je Pavličević.

Na skupu su se još obratili i Predsjednik OO HDZ BiH Rama, Drago Tule, te koalicijski partneri, predsjednik HSP-a Rama, Ivana Fofić, predsjednik RDS-a, Marko Beljo i nositelj liste Koalicije hrvatskih stranaka za Općinsko vijeće Prozor-Rama, dr. Mario Budimir koji su poslali prigodne poruke okupljenima.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...