Vijesti Node

Koalicija hrvatskih stranaka Prozor/Rame uz zajedničkog kandidata za načelnika Antu Pavličevića

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto, nazočilo je Središnjem predizbornom skupu koalicije hrvatskih stranaka koji se održao u sportskoj dvorani Prozor/Rama.

Predsjednik Čović dao je punu potporu kandidatu za načelnika općine Rama, Anti Pavličeviću i kandidatima s liste hrvatske koalicije.

„Došlo je vrijeme da promijenimo odnose diljem Bosne i Hercegovine, a osobito ovdje u Rami. Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Rami, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost. Moramo provesti presudu Europskog suda za ljudska prava iz Strasbourga u slučaju Sejdić – Finci što u konačnici znači i reorganizaciju Bosne i Hercegovine i po mjeri Hrvatskog naroda pod čime se prije svega podrazumijeva  izbor članova Predsjedništva BiH i reguliranje odnosa u Domu naroda“ – rekao je dr. Čović.

Predsjednik Čović zahvalio je svim strankama koje su prepoznale trenutak i shvatile da kroz zajedništvo možemo mnogo više. „Uvjeren sam da ako bude mudrosti unutar svih nas koji vodimo politiku u ime Hrvatskog naroda u BiH da će jedno posebno mjesto u toj politici imati politika koju vodimo oko Hrvatskog narodnog sabora“ – zaključio je dr. Čović.

Svim okupljenima obratio se i kandidat za načelnika općine Rama, Ante Pavličević koji se osvrnuo na probleme s kojima se Općina suočava, ponajprije nezaposlenost i iseljavanje mladih za koje je najodgovornija trenutna vlast. Pavličević je kazao kako je on kandidat koji će malo govoriti, a mnogo raditi te pozvao sve da svoj glas povjere njemu i kandidatima s liste hrvatske koalicije.

„Obećao sam sebi i vama da će moja kampanja za načelnika općine Prozor-Rama biti korektna, utemeljena na činjenicama i natjecanju vizija za prosperitet našeg zavičaja i svih ljudi koji u njemu žive i prema njemu životno gravitiraju“ – istaknuo je Pavličević.

Na skupu su se još obratili i Predsjednik OO HDZ BiH Rama, Drago Tule, te koalicijski partneri, predsjednik HSP-a Rama, Ivana Fofić, predsjednik RDS-a, Marko Beljo i nositelj liste Koalicije hrvatskih stranaka za Općinsko vijeće Prozor-Rama, dr. Mario Budimir koji su poslali prigodne poruke okupljenima.

Izdvajamo

Pekinška plesna akademija održala je u četvrtak navečer u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru nastup pod nazivom "Sretna Kineska nova...
U organizaciji 1. pješadijske (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH danas je u vojarni "Mato Lučić Maturica" u Kiseljaku  upriličena...
Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović informirao je mons. Pezzuta o preostalim obvezama BiH na njezinom euroatlantskom putu, te izrazio...
Izuzetna mi je čast da danas možemo biti u prigodi razgovarati sa predsjednicom Republike Hrvatske i njezinim izaslanstvom o mnoštvu pitanja koja...