Vijesti Node

Svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Stolac i održan Središnji predizborni skup

Sinoć je u Stocu svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-a BiH) Stolac a ujedno je održan i Središnji predizborni skup u organizaciji općinskog odbora Stolac za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

Svečanost obilježavanja 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Stolac započela je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomeniku poginulim braniteljima.

Obilježavanje svečane obljetnice, nastavilo se u prepunoj športskoj dvorani u Stocu uz nazočnost velikog broja članova i simpatizera HDZ-a BiH, utemeljitelja, stranačkih dužnosnika iz izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Obilježavanju obljetnice i Središnjem skupu nazočilo je i visoko izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH Borjanom Krišto.

Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda i davanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, nazočnima se obratio nositelj liste HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Stolac dr. Kazimir Raguž koji je kazao: „Zadnjih 26 godina od kada HDZ obnaša vlast u Stocu, najduže je razdoblje da je Hrvat na čelu grada u zadnjih više od 500 godina. A svjedoci smo da na sve moguće načine su pokušavali nas pobijediti.

I danas je ta politika, kreirana od probošnjačkih političkih i vjerskih elita u Sarajevu pružila svoje želje prema Stocu ne bi li ga uzeli iz ruku Hrvatskog nacionalnog korpusa kojemu prirodno pripada.Ta politika posljednjih godinu dana pokušava provesti velikobošnjački projekt osvajanja vlasti u Općini Stolac na predstojećim izborima. Sve bošnjačke stranke, bez obzira na politički program i međusobnu inkopatibilnost, okupile su se u koaliciju sa jednim jedinim ciljem, osvojiti Stolac“, kazao je nositelj liste Raguž te dodao kako je jedinstvo Hrvata Stoca jedini pravi odgovor koji će uslijediti 2. listopda na ovakve zamisli i projekte.

Skupu se obratio i načelnik općine Stjepan Bošković, koji je ne skrivajući oduševljenje okupljnom mnoštvu u prepunoj stolačkoj dvorani svehrvatskog skupa za Stolac poručio: „Imamo spreman svoj odgovor za Stolac, imamo snagu koja ga može provesti. Ona leži u našim kandidatima, načelniku i kandidatima na listi za Općinsko vijeće Stolac, na čelu s dr. Kazimirom Ragužem“.

Načelnik Bošković posebno je naglasio da je odgovornost na izborima upravo i na svakom glasaču, u ljubavi prema Stocu, u njihovom zajedništvu. „Naš je odgovor na ovaj i svaki drugi napad na Stolac spreman: odgovornost svakog Hrvata koji iskreno voli Stolac jednaka je prema ovoj općini! Kada se ona ujedini, pretvara se u snagu koja je u stanju suočiti se s najtežim bitkama i izvojevati konačnu pobjedu! Konačna pobjeda garantira nam budućnost temeljenu na našoj tisućljetnoj tradiciji, u miru i toleranciji sa svima kojima su mir i tolerancija iskren cilj“, zaključio je Stjepan Bošković, načelnik i kandidat za načelnika na predstojećim izborima.

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović podsjetio je u svom govoru da je HDZ BiH stožerna stranka hrvatskog naroda te izrazio uvjerenje kako će zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika u Bosni i Hercegovini kao vodeća i stožerna stranka Hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednik Čović je kazao kako je ponosan na Općinski odbor Stolac jer su napravili veliki projekt koji već 26. godina prkosi različitim udarima i idejama stvaranja stolačkog prostora bez hrvatskog naroda. „HDZ BiH je znala naći odgovor i bila je prethodnica u svim idejama kako zaštiti hrvatski narod u Bosni i Hercegovini i njihovu poziciju“, kazao je dr. Čović.

Govoreći o prilikama u BiH i načinu življenja, dr. Čović je jasno kazao kako moramo biti nositelji pozitivnih promjena, koji će vrijediti za sve isto. „Mi trebamo napraviti odnose u BiH da živimo po mjeri čovjeka. Osigurati status dostojan čovjeka da mladi ostaju ovdje. Želimo suživot, ne samo u Stocu, nego u cijeloj Bosni i Hercegovini, a suživot znači jednakopravnost, apsolutna jednakopravnost hrvatskog naroda sa druga dva naroda u Bosni i Hercegovini. Jednakopravnost će se riješiti kroz reorganizaciju BiH koja je jasno naznačena u rezoluciji usvojenoj u Europskom parlamentu“, naglasio je dr. Čović.

„Vrijeme koje dolazi ispred nas, svjedočit će o drugačijem vremenu, boljem i pozitivnom vremenu za naš narod“, zaključio je dr. Čović te još jednom iskazao potporu načelniku Boškoviću i kandidatima na listi za Općinsko vijeće Stolac.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...