Vijesti Node

Predsjednik Čović uz stranačko izaslanstvo podržao koalicijske liste HDZ-a BiH za Konjic i Jablanicu

Izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno dr. Draganom Čovićem predsjednikom HDZ-a BiH i HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH, nazočilo je zajedničkom predizbornom skupu za Konjic i Jablanicu koji se održao u velikoj dvorani franjevačkog samostana sv. Ivana Krstitelja u Konjicu.

Prije početka skupa izaslanstvo je nazočilo svetoj misi u crkvi sv. Ivana Krstitelja u Konjicu nakon koje je upriličen posjet  župnom uredu istoimene crkve.

Potporu listama koalicija za Konjic i Jablanicu dao je dr. Dragan Čović koji se svim okupljenimana ovom skupu i  obratio, te kazao: „Naš zadatak je voditi politiku u ime Hrvatskog naroda, to i radimo. Mislim da uz sve probleme koje danas imamo u Bosni i Hercegovini, koje vi ovdje najbolje osjećate na svojoj koži, moramo smoći snage da pokrenemo Bosnu i Hercegovinu. Bojim se da ako mi kao najmalobrojniji narod nećemo prednjačiti u tome da će malo toga biti urađeno. Europski put BiH je neminovnost. Kako bi izmijenili izborno zakonodavstvo tako da Hrvati biraju svoje predstavnike i kad je u pitanju Parlamentarna skupština i Dom naroda, predsjednik Federacije BiH ili hrvatski član Predsjedništva. To je ono što mi radimo na državnoj, odnosno na entitetskim razinama. Danas nas gore ima dovoljno da možemo zaštititi svoj položaj“ – kazao je dr. Čović, te dodao: „Postavlja se pitanje kako tu poziciju zaštititi kod našeg naroda u nekih 85% teritorija BiH gdje smo manjina. Danas nas je ovdje nešto više od tisuću, a znamo koliko nas je bilo prije. Tamo gdje nismo imali organiziranu svoju vlast narod je jednostavno bio prinuđen iz ovih ili onih razloga da odlazi, uglavnom zbog nesigurnosti i ne viđenja budućnosti za sebe i svoju djecu. Stoga smo promijenili strategiju vođenja te naše politike. Naša je želja da organiziranošću kroz Hrvatski narodni sabor (HNS) potaknemo sve hrvatske stranke koje razmišljaju na isti način da se okupe da nam drugi ne biraju predstavnike, jer ako nemamo svoje predstavnike onda odlučuje netko drugi. Ovo što radimo danas je dobro za svih u Bosni i Hercegovini, primarno za hrvatski narod, ali i ostale. Danas sam siguran da ćemo u pola tih sredina gdje nas nema imati svoje predstavnike u općinskim vijećima“ – poručio je dr. Čović.

Nositelj liste koalicije za Konjic - Marin Kozarić naglasio je kako danas Hrvati u Konjicu nemaju svoje predstavnike u vlasti  i bore se za opstanak. Pozvao je sve da 2. listopada u što većem broju iziđu na izbore i daju povjerenje HDZ-u BiH i koaliciji za Konjic, te tako probaju dobiti svog predstavnika u općinskom vijeću.

Svim prisutnima obratio se i nositelj liste za Jablanicu - Mato Mijić: „Kada govorimo o odnosima u Jablanici to su prije svega međuljudski odnosi. Odnosi s vlašću su dobri, ali se još uvijek mogu poboljšati i na tome trebamo raditi“ – kazao je Mijić te pozvao sve da iziđu na izbore i daju svoj glas koaliciji za Jablanicu.

Na ovom predizbornom skupu obratili su se još i predsjednik OO HDZ BiH Konjic - Zlatan Raič i predsjednik OO HDZ BiH Jablanica - Ivan Rogić koju su poslali ohrabrujuće poruke svim prisutnima.

Izdvajamo

Razgovarajući o braniteljima i braniteljskoj populaciji, zaštiti digniteta i žrtve poginulih hrvatskih branitelja, te spriječavanje iskrivljavanja...
Na danas održanom sastanku predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića sa Predsjedništvom Zajednice žena HDZ-a BiH, razgorano je o aktualnim političkim...
Predsjedništvo Mladeži HDZ BiH danas je u Mostaru, u Domu HDZ-a BiH, održalo radni sastanak sa predsjednikom HDZ BiH dr. Draganom Čovićem na kojem su...
Predsjedništvo Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH je danas u Mostaru u Domu HDZ-a BiH na poziv predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića održalo svoju 8....