Vijesti Node

Poruka predizbornog skupa HDZ-a u Dubravama- Ljubav snaga koja dobija

Organizacija HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt priredila je sinoć predizborni skup u Dubravama na kojem je  predstavljena Lista kandidata stranke za nadolazeće Lokalne izbore u BiH.

Pred mnoštvom okupljenih članova, simpatizera te mještana ovog i okolnih mjesta kandidati s liste govorili su o vjerodostojnosti i radu stranke u protekle četiri godine ističući da je u Brčkom mnogo toga ostvareno za hrvatski narod. To je, pored ostalog pravo da se u brčanskim školama izučava i hrvatski jezik što nije slučaj u mnogim mjestima u BiH.

Kandidat za Skupštinu Brčko distrikta dr. Borislav Đulabić je istaknuo da će se HDZ kao i do sada najbolje znati izboriti za interese hrvatskoga naroda ali isto tako i svih građana Distrikta, te dodao da rezultati koje su kadrovi HDZ-a na čelu s gradonačelnikom dr. Antom Domićem u Skupštini i u Vladi Brčko distrikta postigli na ponos svima kao i  da će biti prepoznati od strane birača.

Toma Matanović iz Dubrava, domaćin sinoćnjeg skupa kazao je u poruci okupljenima da će se ova stranka boriti za sveukupni boljitak hrvatskoga puka kako bi mlade zadržali i radili za dobrobit svih građana, a posebice Hrvata.

Dopredsjednica Mladeži HDZ-a u Brčkom Lucija Ždravac je kazala da je njena poruka jasna i da treba uključiti što više mladeži u rad stranke jer na mladima svijet ostaje.

Nositelj liste HDZ-a, predsjednik HDZ-a Brčko distrikta i aktualni gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić je poručio da je HDZ snaga koja dobija  ljubav, koja ruši sve pred sobom te da HDZ propagira ljubav prema čovjeku, ljubav prema domovini, ljubav prema svom narodu i svojoj katoličkoj vjeri i svim vrijednostima ovoga društva, a to su poruke Hrvatske demokratske zajednice koje su poslane sa sinoćnjeg skupa i upućene svima onima koji prate HDZ i koji će to i ubuduće činiti.

On je iskazao uvjerenje da je ljubav ono što privlači ljudi i da će privući i glasače da 2. listopada daju potporu Hrvatskoj demokratskoj zajednici u ispunjenju ciljeva "Ustrajno i vjerodostojno"!

HDZ BiH Brčko

Izdvajamo

Ovom prigodom direktor Arhiva BiH g. Saša Klepić upoznao je predsjedatelja Predsjedništva BiH dr. Čovića s dosadašnjim radom, postignutim rezultatima...
Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda, iskazali su dobrodošlicu ministrici Kneissl i...
Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas sastanak sa predsjednicima Općinskih organizacija i...
"Pred nama je godina puna iskušenja, ali preko 40 000 članova stranke u ovom trenutku daje nam snagu da preuzmemo odgovornost za svoj narod, za sve...