Vijesti Node

Dr. Dragan Čović sa izaslanstvom dao potporu listi HDZ-a BiH u Grudama

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH, HNS-a i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto nazočili su javnoj tribini povodom Lokalnih izbora 2016. godine u Grudama.

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH na početku skupa pozdravio je domaćin, predsjednik OO HDZ-a BiH Grude Ivan Leko.

Predsjednik Čović dao je punu potporu listi HDZ-a BiH za općinsko vijeće i kandidatu za načelnika Gruda Ljubi Grizelju.

„Došli smo ovdje da vas do kraja ohrabrimo, da znate da ste dio pažnje Hrvatske demokratske zajednice i svih nositelja, kako izvršne tako i zakonodavne vlasti na svim razinama. Tu vertikalu imamo i želimo na najpraktičniji način pokazati koliko smo danas stranka koja predvodi, ne samo hrvatski narod, želimo na praktičan način pridružiti sve odnose u BiH. Želimo se otrgnuti zagrljaju onih koji bi se stalno držali u kontekstu vremena koje je iza nas, i pokrenuti sve procese da svaki kutak BiH izgleda kao ovdje“ – istaknuo je dr. Čović.

„Kad ovih dana rezimiramo rezultate, sasvim je izvjesno da će HDZ BiH zajedno sa svojim partnerima imati 23 načelnika/gradonačelnika, 23 općinska vijeća sa svojom većinom. Ne sumnjam da ćete u tome i vi dati svoj doprinos. Mi trebamo poslati poruku, i našim prijateljima Bošnjacima i Srbima i međunarodnoj zajednici da smo danas realnost Bosne i Hercegovine. Ima nas 15,4 %, neki će reći malo. Uistinu mnogo manje nego nas je bilo 1991., ali još uvijek dovoljno snažni da pokrenemo čitavu BiH. To smo praktično pokazali kad je u pitanju europski put. Neki su ga na različite načine preispitivali i omalovažavali. Danas je on realnost“ – kazao je dr. Čović te dodao „Uvjeravam vas da ćemo do kraja sljedeće godine imati kandidatski status u EU, koliko god to danas izgledalo nemoguće. To nam opet otvara mogućnosti da apliciramo i da se za to dobro spremimo i obučimo“ – rekao je predsjednik Čović.

Svim okupljenima kod parka Hrvatskih velikana obratio se i kandidat za načelnika Općine Grude, Ljubo Grizelj ukazavši na projekte koje vodi kao načelnik:

„Grude su danas jedna prometno vrlo zahtjevna sredina. Prije nekoliko godina smo ukazali na potrebu ukupne regulacije prometa, krenuli s idejom rekonstrukcije i izgradnje graničnog prijelaza, te omogućili pristojan prihvat svih tih desetina tisuća putničkih vozila i 30 000 teških kamiona koji ovuda prolaze. Upravo taj pogranični položaj Gruda za razliku od susjednih općina daje Grudama mnogo zahtjevniju poziciju. Danas su Grude spremne za rješavanje i tih problema, i u tehničkom, i u projektnom, dokumentacijskom i svakom drugom smislu“ – rekao je Grizelj i pozvao nazočne da 2. listopda podrže listu HDZ-a BiH.

Nositelj liste HDZ-a BiH za općinsko vijeće, Draženko Vranješ predstavio je ostale kandidate te se okupljenom mnoštvu obratio prigodnim riječima.

Izdvajamo

Sinoć je svečanim otvaranjem započela deseta po redu Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017”. Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017” održava...
Što se dogadja s političkim odnosima između Hrvatske i BiH? Nedavno su dvije vlade utvrdile da su oni dobri, no nakon što je Hrvatska povećala uvozne...
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović proslavio je danas zajedno s okupljenim vjernicima, blagdan...
Turbulentni odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodatno su zaoštreni proteklih dana zbog spora oko uvoza voća i povrća u Hrvatsku te...