Vijesti Node

Boće je apsolutno uz HDZ

Kandidati Organizacije Hrvatske demokratske zajednice BiH za Brčko distrikt predstavili su se sinoć potencijalnim glasačima u Boću. Predstavili su program stranke za predstojeći mandat, te najavili kako u novi saziv lokalnog parlamenta ulaze značajno jači nego do sada.

Na ovom skupu Hrvatske demokratske zajednice Boće je poručilo da je apsolutno uz HDZ Brčko distrikta. Boće je poručilo da neće više vjerovati onima koji izdaju hrvatski narod, glume bolesnike i traže razloge da blokiraju sustav kako bi bilo gore, poručio je nositelj liste HDZ-a BiH za Brčko distrikt i aktualni gradonačelnik, dr. Anto Domić.

„Boće je poručilo da bira provjerene i odane ljude koji vole ovaj kraj, koji se žrtvuju i traže rješenja da ovi ljudi ovdje žive dostojno čovjeka na svojoj vjekovnoj rodnoj grudi, koju nisu dali kroz 10 stoljeća, a neće je dati ni u buduće. Dok je HDZ s njima oni će ovdje biti slobodni ljudi, uživati u hrvatskom identitetu, katoličkoj vjeri i ljudskom dostojanstvu“, poručio je dr. Domić.

HDZ u Boću ima apsolutnu potporu građana, bez obzira što druge stranke u tom mjestu na listu postave po tri i četiri svoja kandidata, kaže kandidat sa liste HDZ-a Filip Jarić.

„Sigurno da je HDZ jači u Boću, kao i do sada što smo dokazali. Jer u Boću HSS uvijek ima po tri ili četiri svoja kandidata, a ja sam imam podjednak odnos s njih četiri“, prokomentirao je Jarić.

Hrvatska demokratska zajednica u Brčko distriktu je u ovoj kampanji dokazala da uvijek radi časno, unatoč opasnim podmetanjima koja trpi. Da je to hrvatski narod prepoznao, svjedoči i masovna posjećenost svim skupovima koje HDZ organizira u Distriktu, kaže kandidatkinja sa liste, Jelena Nikić.

„Predstavljen je izborni program HDZ-a, predstavili smo sve aktivnosti i ono što je u proteklom razdoblju urađeno na plećima HDZ-a u Brčko distriktu. Imali smo uspješan mandat gradonačelnika, po prvi put u povijesti Brčkog. I evo svi članovi HDZ-a su na to doista ponosni“, rekla je Jelena Nikić.

Organizacija HDZ-a BiH za Brčko distrikt održati će još dva predizborna skupa. Sljedeći je večeras u 18 u brčanskom Domu kulture, a završni u petak u Bijeloj, na kojem će se svih 32 kandidata predstaviti u tradicionalnoj narodnoj nošnji brčanskih Hrvata.

HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt

Izdvajamo

Sinoć je svečanim otvaranjem započela deseta po redu Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017”. Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017” održava...
Što se dogadja s političkim odnosima između Hrvatske i BiH? Nedavno su dvije vlade utvrdile da su oni dobri, no nakon što je Hrvatska povećala uvozne...
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović proslavio je danas zajedno s okupljenim vjernicima, blagdan...
Turbulentni odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodatno su zaoštreni proteklih dana zbog spora oko uvoza voća i povrća u Hrvatsku te...