Vijesti Node

Široki Brijeg održao Središnji predizborni skup pred lokalne izbore u BiH

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, Borjanom Krišto nazočilo je Središnjem predizbornom skupu za Lokalne izbore 2016. godine u Širokom Brijegu. Prije samog početka skupa, visoko izaslanstvo položilo je vijenac i upalilo svijeće za poginule hrvatske branitelje na trgu širokobrijeških žrtava.

Sve nazočne pozdravila je zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, Borjana Krišto koja je dala punu potporu kandidatu za gradonačelnika Širokog Brijega i listi HDZ-a BiH.

„Hrvatska demokratska zajednica BiH je i za ove izbore napravila i usvojila na svojim stranačkim tijelima strategiju na temelju koje je napravljen izborni program i na temelju koga je svaka općinska organizacija za sebe napravila izborni program. Želim naglasiti da sve ovo što lokalna zajednica radi da je to rezultat suradnje izvršne vlasti lokalne zajednice s višim razinama vlasti. Lokalna zajednica je mjesto gdje se udaraju temelji za buduće procese koji se tiču opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini“ – rekla je Krišto.

„Kao stranka činili smo i činimo sve da kroz instituciju Hrvatskog narodnog sabora okupimo sve što hrvatski diše i promišlja i da snagom hrvatskog legitimiteta uspijemo ostvariti ravnopravnost s druga dva naroda u BiH. Tako smo činili i za ove izbore. U većini sredina gdje nas nema dovoljno to smo i uspjeli. HDZ BiH na ovim izborima mora biti, ne samo pobjednik nego i snaga Hrvatskog naroda“ – naglasila je zamjenica predsjednika Krišto te dodala: „U narednom razdoblju čeka nas izmjena Ustava i izbornog zakona. HDZ BiH je kroz instituciju hrvatskog člana Predsjedništva BiH i preko svih dužnosnika s viših razina zagovarao europski put. Slijedilo je podnošenje zahtjeva za članstvo u Europsku uniju nakon čega smo dobili pred kandidatski status. Mnogi su sumnjali u ove procese, no to je jedini pravi put kako bi se stvari u BiH dovele u red“ – zaključila je Krišto.

U ime HDZ-a Republike Hrvatske sve nazočne pozdravio je Milan Kovač, predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a „Dr. Franjo Tuđman“. On je kazao kako HDZ BiH ima bezrezervnu podršku HDZ-a RH te da samo zajedništvom možemo sačuvati slobodu Hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Svim okupljenima obratio se i kandidat za gradonačelnika Širokog Brijega, Miro Kraljević. On je kazao kako je zadovoljan odazivom ljudi na javnim tribinama po temeljnim ograncima te kako sigurno korača u novi mandat.

„Moj zadnji mandat obilježili su neki kapitalni projekti koji su ostvareni zbog jednog sustavnog pristupa mene i mog tima i stranke koja stoji iza svega toga. Napravili smo novi kolodvor, rješavamo pitanje kanalizacije, renovirali sve školske objekte, škola na Pecari  drugi projekti. S projektima planiramo nastaviti. Prioritetno je završiti vodosnabdijevanje u mjestima gdje to još nismo uradili i napraviti novu školu“ – kazao je Kraljević.

Kandidate s liste predstavio je nositelj liste Vinko Topić koji se također obratio okupljenima.

Izdvajamo

Sinoć je svečanim otvaranjem započela deseta po redu Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017”. Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017” održava...
Što se dogadja s političkim odnosima između Hrvatske i BiH? Nedavno su dvije vlade utvrdile da su oni dobri, no nakon što je Hrvatska povećala uvozne...
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović proslavio je danas zajedno s okupljenim vjernicima, blagdan...
Turbulentni odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodatno su zaoštreni proteklih dana zbog spora oko uvoza voća i povrća u Hrvatsku te...