Vijesti Node

HDZ je izvorni original hrvatskoga naroda

Organizacija Hrvatske demokratske zajednice za Brčko distrikt predstavila je sinoć u brčanskom Domu kulture kandidate sa svoje izborne liste za predstojeće Lokalne izbore. Poručili su da HDZ u sljedeći saziv lokalne skupštine ulazi značajno jači i kao čimbenik oko kojeg će se formirati buduća vladajuća većina.

Hrvatska demokratska zajednica nije obična stranka, nego istinska zajednica svih Hrvata. Ona okuplja sve društvene slojeve i sposobna je brinuti o svim interesima naroda. Ona nije improvizacija niti imitacija, nego izvorni original. Kao takva je prepoznata od svoga osnutka i sastavni je dio života svakog pravog Hrvata, poručio je u Brčkom nositelj liste HDZ-a za Brčko distrikt i brčanski gradonačelnik dr. Anto Domić.

„I ovdje u Brčkom HDZ demonstrira svoju političku snagu i moć koju crpi iz hrvatskoga naroda. Hrvatski narod je i danas pokazao da je HDZ stožerna snaga i stožerna zajednica koju podupiru i koju želi da vodi hrvatski narod. HDZ je spreman da preuzme odgovornost i da dogotovi sve one poslove koje je do sada započeo kako bi Hrvati na prostoru Brčko distrikta i ovdje u samom gradu se osjećali sigurno, stabilno i svoji na svome“, dodao je dr. Domić.

Ne može se svatko predstavljati kao predstavnik hrvatskoga naroda, da bi to bio mora se dokazati ustrajnošću i vjerodostojnošću, a ne lutati u bespuću neznanja i osobnih interesa. HDZ je svoju kompetenciju davno dokazao i zato će na predstojećim izborima dobiti zasluženu nagradu svoga naroda, rekao je kandidat sa liste, dr. Borislav Đulabić.

„Večeras je HDZ ponovo poslala poruku o potrebi hrvatskog zajedništva, o potrebi da dobijemo mandat više kako bi još jači nastavili raditi na zastupanju interesa svoga naroda. Stoga i očekujem da ćemo na ovim izborima dobiti onu potporu hrvatskoga naroda koja je potrebna da bi tu misiju nastavili i dalje“, kaže dr. Đulabić.

Jednak stav iznosi i drugi kandidat sa liste HDZ - a u Brčkom, dr. Anto Basić.

„Pokazali smo da smo zajedno, da smo jaki i da ćemo se zajedno i dalje boriti po načelima HDZ-a za dobrobit hrvatskog naroda na ovim prostorima, ali nikako na štetu drugih naroda, nego rame uz rame sa našim susjedima u Brčko distriktu“, rekao je dr. Basić.

Mladi ljudi uz Hrvatsku demokratsku zajednicu u današnjem vremenu i na ovom prostoru nisu zabrinuti, jer imaju stranku koja im daje šansu i vodi ih pravim putem, kaže kandidatkinja sa liste, Tea Ružić.

„Ja sam najmlađa kandidatkinja na našoj listi. Imam samo 20 godina i rukovodstvo stranke mi je dalo tu priliku da se borim i da shvatim kako je to boriti se za svoj narod. Mogu vam reći da je osjećaj izvrstan“, poručila je Tea Ružić.

Kandidati HDZ-a za Brčko distrikt sutra od 18 sati na stadionu u Bijeloj održavaju svoj završni predizborni skup, gdje će odjeveni u tradicijske nošnje Hrvata brčanskoga kraja još jednom poručiti da su bili, jesu i da će uvijek biti sastavni dio svoga naroda.

HDZ BiH Organizacija za Brčko distrikt

Izdvajamo

Danas u Sarajevo stiže turski predsjednik Erdogan. Održat će veliki predizborni skup turske dijaspore. Navodno su ostale europske zemlje odbile...
Visoko izaslanstvo BiH, koje su predvodili hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i ministrica obrane BiH Marina Pendeš, nazočilo je 18....
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović održao je danas predavanje „O ljudskim pravima u Bosni i Hercegovini, s posebnim osvrtom na status...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je u Usori nakon održane svečane sjednice Općinskog vijeća Usora,...