Vijesti Node

Svečano obilježena 26. obljetnica utemeljenja Općinskog odbora HDZ BiH Tomislavgrad i održan središnji predizborni skup

Visoko izaslanstvo HDZ-a BiH i HNS-a predvođeno zamjenicom predsjednika HDZ-a BiH i zamjenicom predsjedatelja Zastupničkog doma PS BiH, Borjanom Krišto nazočilo je 26. obljetnici osnivanja OO HDZ BiH Tomislavgrad i Središnjem predizbornom skupu u Tomislavgradu.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH, Borjana Krišto obrativši se svim okupljenima dala je punu potporu kandidatu za načelnika Tomislavgrada Ivanu Vukadinu i kandidatima s liste HDZ-a BiH.

„Općina kao jedinica lokalne samouprave nije važna samo da bi izborila i imala izvršnu vlast. Ovi lokalni izbori su važni i zbog toga što se tu prebrojavamo, što se tu mjeri nacionalna i politička snaga, što se rješavaju sva važna pitanja za život čovjeka, ali i udaraju temelji za buduće procese kad je u pitanju opstojnost Hrvatskog naroda u BiH. HDZ BiH kroz svih ovih 26. godina prošao je kroz različite turbulencije, od uspona i padova, unutarnjih previranja, djelovanja nekih međunarodnih faktora. Iz HDZ-a BiH se u ovih 26. godina izrodilo preko dvadeset novih stranaka. Znate svi koliko nas je ta razjedinjenost koštala. HDZ BiH i njezin predsjednik čine sve da kroz instituciju Hrvatskog narodnog sabora okupi sve što promišlja hrvatski. Da snagom hrvatskog legitimiteta uspije ostvariti istinsku ustavnu jednakopravnost, a i suživot Hrvatskog naroda u BiH sa druga dva naroda. To smo pokušali i kad su u pitanju i ovi lokalni izbori, naročito u sredinama gdje je ugrožen hrvatski nacionalni interes“ – kazala je Krišto.

„Izborom većine u općinskim vijećima mi uvezujemo jednu vertikalu od lokalne, preko županijske pa sve do entitetske i državne razine vlasti. Tako uvezani, institucijalno i politički, mislim da nema ni jednog političkog izazova na koji ne možemo dati odgovor“  - zaključila je Krišto.

O započetim i planiranim projektima u općini Tomislavgrad govorio je kandidat za načelnika Općine Tomislavgrad, Ivan Vukadin: „Završit ćemo započete projekte, kanalizacija, rekonstrukcija vodovoda i rješavanje redukcije snabdijevanja vodom u Tomislavgradu. Jako je važno izgraditi sustav pročišćavanja otpadnih voda, završiti priču oko infrastrukturnih potreba Tomislavgrada, priključiti više od 85% domaćinstava. Uz gospodarski dio, prednosti koje imamo su i obnovljivi izvori energije, reverzibilna hidrocentrala Vrilo su jamstvo da ćemo stabilizirati proračun jer svi ti projekti donose određene prihode u proračun. Projekti koje smo završili su koštali, ali Općina se nije sama nosila s time. Pomoć smo dobili i iz Hrvatske i s viših razina vlasti u BiH, a to možete postići samo ako imate snažnu stranačku strukturu“ – rekao je Vukadin.

Na 26. obljetnici osnutka OO HDZ BiH Tomislavgrad još su govorili: predsjednik OO HDZ BiH Tomislavgrad Stipan Šarac, nositelj liste za općinsko vijeće Luka Krstanović, predsjednica GO HDZ-a Knin Josipa Rimac i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić.

Nakon završetka predizbornog skupa i 26. obljetnice osnutka OO HDZ BiH Tomislavgrad upriličeno je druženje uz prigodan domjenak.

Prije samog početka obljetnice, otvorene su nove prostorije OO HDZ BiH Tomislavgrad.

Izdvajamo

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Odžak, gdje se sastao sa stranačkim dužnosnicima i...
Na sastanku se razgovaralo o daljnjem unaprjeđenju odnosa BiH i Republike Srbije, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u...
Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović posjetio je danas Orašje te održao sastanak sa članovima Županijskog odbora...
Na početku sastanka dr. Čović je još jednom čestitao g. Đukanoviću na izboru za predsjednika Crne Gore. Na susretu se razgovaralo o bilateralnim...