Vijesti Node

Prijem kod gradonačelnika dr. Ante Domića prigodom Dječjeg tjedna

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić, predstojnik Odjela za obrazovanje Boško Stojković te voditeljica Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mara Matkić organizirali su u Gradskoj vijećnici, povodom Međunarodnog dana djeteta i Dječjeg tjedna, prijem za djecu iz petnaest brčanskih osnovnih škola te predškolske ustanove "Naša djeca".

U neformalnom razgovoru učenici su iskoristili priliku da od gradonačelnika i resornog šefa Odjela potraže odgovore na pitanja koja su aktualna u njihovim školama, ali i da istaknu probleme i iskažu dobre strane svog školovanja.

Učenike je zanimalo kada će dobiti novi školski objekat, a bilo je riječi i o uvjetima u kojima djeca pohađaju nastavu.

"Ovo je prilika da se zahvalimo nastavnicima što uspijevaju da zainteresiraju djecu za sve ono što se oko njih događa i što sasvim otvoreno pitaju kako mi odrasli mislimo da riješimo probleme u njihovim školama. Danas smo razgovarali kao odrasli ljudi što me raduje", izjavio je nakon prijema gradonačelnik dr. Anto Domić napominjući da je današnjim druženjem sa osnovcima i djecom iz vrtića nastavljena praksa obilježavanja Dječjeg tjedna. 

Predstojnik Odjela za obrazovanje Boško Stojković naglasio je da se u listopadu obilježavaju dva praznika koja su u izravnoj vezi sa djecom i to Svjetski dan učitelja i Dječja nedjelja.

"Ja mislim da su svih 365 dana u godini dječji dani jer su djeca najveće blago koje imamo. Bilo je zadovoljstvo da gledamo djecu koja su sjedila u Vijećnici i da osjete ozračje u dvorani gdje se donose važne odluke pošto će možda neki od njih sutra također donositi neke odluke za neku drugu djecu", poručio je Stojković te čestitao djeci njihov praznik.

Prema riječima voditeljice Pododjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Mare Matkić u školama se tijekom prvog tjedna u listopadu provode aktivnosti kako bi se promovirala dječja prava. Ona je također naglasila da je ovo svojevrsna prigoda da se dužnosnici ali i roditelji zapitaju da li se djeci pruža sve ono što treba i što bi se učinilo da se eventualno popravi njihova situacija.

"Na ovakvim sastancima djeca su delegirala mnoga pitanja koja također ukazuju da o našim najmlađim sugrađanima moramo brinuti i da zaista o pravima djece moramo razgovarati", zaključila je Matkić.

HDZ BiH Brčko distrikt

Izdvajamo

Reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i svim pripadnicima islamske vjere u Bosni i Hercegovini Vama i svim...
Rok za provedbu odluke Ustavnog suda BiH glede izmjene Izbornog zakona koji se tiče legitimnog izbora izaslanika u Dom naroda istječe 6. srpnja....
Središnja svečanost 25. obljetnice akcije oslobađanja grada Mostara i doline Neretve "Lipanjske zore 2017" upriličena je u Mostaru polaganjem vijenca...
Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (MKSJ) je tijekom 24-godišnjeg djelovanja pokazao da ni nositelji najviših funkcija nisu imuni od...