Vijesti Node

Održana trinaesta sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

Predsjedništvo HDZ-a BiH na danas održanoj sjednici analiziralo je lokalne izborne rezultate, te stranačku poziciju, nakon provedenih izbora.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica Provedbenog izbornog stožera (PIS-a) za lokalne izbore u BiH Borjana Krišto predstavila je rezultate, rad i aktivnosti u kampanji.

HDZ BiH je ostvario jednu uvjerljivu pobjedu, povećavajući broj glasova koje je osvojio na lokalnim izborima, kao i broj načelnika te vijećničkih mandata, zaključeno je na sjednici Predsjedništva.

Trenutno HDZ BiH ima 18. načelničkih pozicija i oko 330 mandata u vijećima, s tim da su izbori u Stocu prekinuti, a Mostar ni ove godine nije imao izbore. Napredak je vidljiv i u načelničkim pozicijama i u broju madata u vijećima kao i ukupnom broju dobivenih glasova, zaključeno je na sjednici.

Predsjedništvo je još jednom iskazalo zahvalnost glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH, zaključeno je kako se dobiveno povjerenje mora i opravdati nakon formiranja lokalnih vlasti.

Izvješća organizacija sa terena su komentirana, s tim da se čeka konačna potvrda izbornih rezultata, kako bi se uradila cjelovita analiza i kako bi ih imala Središnja tijela stranke te ih usvojila na jednoj od narednih sjednica.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u BiH, Predsjedništvo je izričito bilo za daljnju stabilizaciju prilika u koaliciji na svim razinama, te su izražena nadanja kako će se i u narednom vremenu uraditi dodatni napori na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na održanoj sjednici pozvalo je nadležne institucije da reagiraju u slučaju prekida izbora u Stocu, štiteći ustavnost i vladavinu zakona. Potvrđena su i ranija stajališta dužnosnika HDZ-a BiH kako je napad na službene osobe napad na demokraciju i ustavni poredak Bosne i Hercegovine te su pozvane nadležen institucije da utvrde stavrno stanje, ako bi se odgovorne osobe zakonski kaznile.

Izdvajamo

Hrvati već duže vrijeme vode borbu u Federaciji o izboru njihovih predstavnika u zajedničkim institucijama. Prvi čovjek HDZ-a i hrvatski član...
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović susreo se s izaslanstvom Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća, predsjednikom g. Milanom...
Razgovarano je o trenutačnoj sigurnosnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, ali i o napretku Bosne i Hercegovine na putu približavanja Europskoj uniji...
Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović danas je, u okviru redovitih priprema i diplomatske obuke, primio Mirzu Hajrića, veleposlanika BiH...