Vijesti Node

Održana trinaesta sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH u Mostaru

Predsjedništvo HDZ-a BiH na danas održanoj sjednici analiziralo je lokalne izborne rezultate, te stranačku poziciju, nakon provedenih izbora.

Zamjenica predsjednika HDZ-a BiH i predsjednica Provedbenog izbornog stožera (PIS-a) za lokalne izbore u BiH Borjana Krišto predstavila je rezultate, rad i aktivnosti u kampanji.

HDZ BiH je ostvario jednu uvjerljivu pobjedu, povećavajući broj glasova koje je osvojio na lokalnim izborima, kao i broj načelnika te vijećničkih mandata, zaključeno je na sjednici Predsjedništva.

Trenutno HDZ BiH ima 18. načelničkih pozicija i oko 330 mandata u vijećima, s tim da su izbori u Stocu prekinuti, a Mostar ni ove godine nije imao izbore. Napredak je vidljiv i u načelničkim pozicijama i u broju madata u vijećima kao i ukupnom broju dobivenih glasova, zaključeno je na sjednici.

Predsjedništvo je još jednom iskazalo zahvalnost glasačima koji su na proteklim izborima iskazali svoje povjerenje HDZ-u BiH, zaključeno je kako se dobiveno povjerenje mora i opravdati nakon formiranja lokalnih vlasti.

Izvješća organizacija sa terena su komentirana, s tim da se čeka konačna potvrda izbornih rezultata, kako bi se uradila cjelovita analiza i kako bi ih imala Središnja tijela stranke te ih usvojila na jednoj od narednih sjednica.

Komentirajući aktualnu političku situaciju u BiH, Predsjedništvo je izričito bilo za daljnju stabilizaciju prilika u koaliciji na svim razinama, te su izražena nadanja kako će se i u narednom vremenu uraditi dodatni napori na europskom putu Bosne i Hercegovine.

Predsjedništvo HDZ-a BiH na održanoj sjednici pozvalo je nadležne institucije da reagiraju u slučaju prekida izbora u Stocu, štiteći ustavnost i vladavinu zakona. Potvrđena su i ranija stajališta dužnosnika HDZ-a BiH kako je napad na službene osobe napad na demokraciju i ustavni poredak Bosne i Hercegovine te su pozvane nadležen institucije da utvrde stavrno stanje, ako bi se odgovorne osobe zakonski kaznile.

Izdvajamo

Sinoć je svečanim otvaranjem započela deseta po redu Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017”. Međunarodna likovna kolonija “Vitez 2017” održava...
Što se dogadja s političkim odnosima između Hrvatske i BiH? Nedavno su dvije vlade utvrdile da su oni dobri, no nakon što je Hrvatska povećala uvozne...
Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine i predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović proslavio je danas zajedno s okupljenim vjernicima, blagdan...
Turbulentni odnosi između Hrvatske i Bosne i Hercegovine dodatno su zaoštreni proteklih dana zbog spora oko uvoza voća i povrća u Hrvatsku te...