Vijesti Node

Gradonačelnik dr. Anto Domić otvorio naučnu konferenciju povodom 40 godina postojanja i rada Ekonomskog fakulteta u Brčkom

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH dr. Anto Domić obratio se sudionicima naučnog skupa i otvorio Treću međunarodnu konferenciju povodom 40 godišnjice postojanja i rada Ekonomskog fakulteta u Brčkom i 55 godišnjice od osnivanja ove visokoškolske ustanove.

Tom prigodom dr. Domić je istaknuo da je zahvaljujući vodstvu fakulteta u Brčkom započeta jedna nova etapa zajedničke suradnje.

"Pred nama su veće prilike razvoja grada kako u ekonomskom i gospodarskom tako i svakom drugom strateškom smislu. Želim ovom skupu da bude uspješan i da zaključci budu implementirani kako bi dobre prakse mogli iskoristiti i primjenjivati. Ovo je jedna referenca i za Brčko distrikt koju ćemo itekako znati koristiti u budućnost jer ne postoji ni jedna sredina koja bez dobro organizirane znanosti može imati veliki uspjeh", poručio je gradonačelnik Domić u prigodnom govoru čestitajući domaćinu na organizaciji današnjeg skupa.

Kako je istaknuto, Ekonomski fakultet u Brčkom baštineći na dugoj tradiciji i punih 55 godina postojanja danas u cilju odgovora na sve zahtjeve ne želi samo provoditi redovite aktivnosti već se punim kapacitetom stavio u funkciju gospodarskog razvitka Brčko distrikta i unaprjeđenja kvaliteta života na našem području. Stoga je i današnji naučni skup organiziran u sklopu ovogodišnjeg Sajma gospodarstva Brčko distrikta BiH.

U svojem obraćanju predsjedavajući današnje konferencije i dekan Ekonomskog fakulteta doc. dr. Srđan Lalić naglasio je da je misija Ekonomskog fakulteta u vezi današnjeg skupa da se napravi uska suradnja s Vladom Brčko distrikta BiH i da se na takav način Fakultet stavi u funkciju gospodarskog razvitka ovog područja.

"To je prilika da se još jednom potvrdi uloga i značaj ovih institucija, kako u školovanju visokoobrazovanih kadrova, tako i u naučno-istraživačkom radu, ne samo u okvirima Brčko distrikta BiH i same BiH. Rezultati ostvareni u proteklih četrdeset godina obavezuju sve nastavnike i suradnike Fakulteta na još veće zalaganje i odgovorniji rad na afirmaciji ekonomske nauke i prakse", istaknuo je dekan Lalić.

Na taj način može da se doprinese unapređenju poslovanja poduzeća i učinkovitijem radu državnih službi, kako bi se, između ostalog, stvarale i pretpostavke za zapošljavanje novih kadrova koji se na Ekonomskom fakultetu obrazuju.

Tijekom današnje svečanosti potpisan je Sporazum o suradnji s Ekonomskim fakultetom za menadžment iz Mancheima, nakon čega se cijenjenom skupu obratio i veliki broj profesora i eminentnih stručnjaka iz polja ekonomske struke i naučno-istraživačkog rada, predstavnika Univerziteta Istočno Sarajevo, te brojni drugi, a nazočili su i predstavnici Ambasade Rusije u BiH, kao i gospodarskog sektora u Brčkom s kojima je Fakultet razvio suradnju.

Na konferenciji je sudjelovalo oko stotinu eminentnih autora i koautora iz devet različitih država sa trinaest univerziteta i preko dvadeset gospodarskih subjekata koji su dali obol u obilježavanju ovoga jubileja.

HDZ BiH Brčko distrikt

Izdvajamo

Pekinška plesna akademija održala je u četvrtak navečer u Hrvatskom domu "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru nastup pod nazivom "Sretna Kineska nova...
U organizaciji 1. pješadijske (gardijske) pukovnije Oružanih snaga BiH danas je u vojarni "Mato Lučić Maturica" u Kiseljaku  upriličena...
Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović informirao je mons. Pezzuta o preostalim obvezama BiH na njezinom euroatlantskom putu, te izrazio...
Izuzetna mi je čast da danas možemo biti u prigodi razgovarati sa predsjednicom Republike Hrvatske i njezinim izaslanstvom o mnoštvu pitanja koja...